Home Muziek Martin Garrix kondigt exclusieve Music Academy aan

Martin Garrix kondigt exclusieve Music Academy aan

© Martin Garrix

Vandaag lanceert de Martin Garrix & JBL Music Academy (powered by STMPD RCRDS & Studios), een 3-daags programma om aanstormend talent een podium te bieden en ze te ondersteunen in hun weg naar succes.

De Music Academy is een unieke kans voor 40 talentvolle muzikanten, songwriters, vocalisten en producers van over de hele wereld om te leren van experts uit de muziekindustrie en zo hun muzikale carrière een kickstart te geven. 

Het wereldwijde initiatief is bedoeld om muzikaal talent naar het volgende niveau te helpen. De talenten van de Academy leren alles rondom muziek, branding en business: van het schrijven, mixen en masteren van de beste nummers, tot het bouwen van je PR, social media en visuele identiteit. Ook leren ze meer over de zakelijke facetten, zoals het managen van boekingen, distributie en juridische zaken.  

Martin Garrix: ”Ik ben super blij dat we deze volgende stap kunnen gaan zetten. Met mijn label STMPD RCRDS ligt onze focus al bij opkomend talent, maar dankzij deze samenwerking met JBL kunnen we een grote groep nieuwe talenten van over de hele wereld een podium bieden.’’

De deelnemers krijgen masterclasses en trainingen van inspirerende sprekers uit de muziekindustrie – waaronder Martin Garrix zelf – om zo het beste uit henzelf naar boven te halen. De Music Academy gaat plaatsvinden in Amsterdams grootste opnamestudio, STMPD Studios, waar naast Martin Garrix onder andere Pharrell Williams, Lady Gaga, Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, The Script en David Guetta hebben opgenomen. 

De Martin Garrix & JBL Music Academy is voor breed muzikaal talent; opkomende artiesten, producers, zangers en songwriters uit Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Maleisië, Filipijnen, Indonesië, Thailand, Korea, India, Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten zijn welkom om zich aan te melden. Ervaring is geen vereiste: zowel beginnende als ervaren artiesten maken kans om deel uit te maken van de 40 participanten van de Academy. De talenten kunnen zich aanmelden door een motivatievideo en een max van drie tracks in te sturen, waarvan zij voelen dat deze hen representeren. Inschrijvingen zijn open va n 1 december 2022 tot 27 januari 2023, waarna de deelnemers bekend worden gemaakt in februari 2023. De Academy vindt plaats van 28 tot 31 maart 2023 in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.  

Vorig artikelDefinitief: E-sigaretten met smaakje per 1 oktober 2023 uit de handel
Volgend artikelFoto’s Heroes Dutch Comic Con zondag 20 november 2022