Home Nieuws Film nieuws Magical Maastricht Verbonden door Muziek – vanaf 20 augustus in de bioscoop

Magical Maastricht Verbonden door Muziek – vanaf 20 augustus in de bioscoop

Maastricht komt dit jaar naar jou! In augustus kun je genieten van André Rieu’s
Magical Maastricht: Verbonden door Muziek
vanuit het comfort van jouw plaatselijke bioscoop. Met presentator André van Duin die je meeneemt naar de mooiste optredens uit de legendarische zomerconcerten, is het een fantastische gelegenheid om favoriete momenten uit Maastricht te herbeleven en stil te staan bij wat ons verbindt – muziek en vriendschap.

Elke zomer presenteert André Rieu, de Koning van de Wals, een serie openluchtconcerten in zijn geboortestad Maastricht. Met meer dan 150.000 fans die van over de hele wereld samenkomen om hem en zijn Johann Strauss Orkest te zien optreden, is het een waar hoogtepunt op de zomerkalender. Maar 2020 is anders. Grote concerten zijn afgelast vanwege de veiligheidsmaatregelen rondom COVID-19. Omdat fans nu niet kunnen komen, brengt André Maastricht naar hén toe, in de vorm van een spectaculair bioscoopevenement.

André Rieu: “Mijn Johann Strauss Orkest en ik zijn heel trots dat wij sinds 2005 meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld hebben mogen ontvangen in mijn prachtige geboortestad Maastricht. Dit jaar worden al onze levens geraakt door COVID-19 en onze eerste zorg is een ieders veiligheid en gezondheid. Maar ook nu we dit jaar niet LIVE bij elkaar kunnen zijn- moet er toch gevierd worden! Ik ben dan ook heel blij en trots om onze mooiste Maastricht momenten met jullie te delen in bioscopen over de hele wereld!

Presentator André van Duin kijkt terug op de meest indrukwekkende momenten uit de Maastricht concerten van de afgelopen 15 jaar. Hij neemt samen met André Rieu plaats in het midden van het Vrijthof, voor een exclusief interview met de Maestro. Ze hebben het over het effect van de pandemie, hoe André Rieu de quarantaine heeft ervaren en ook wat dit heeft betekend voor hem als vader en als grootvader.

André van Duin: “Wat een feest om met André Rieu en zijn orkest mee te deinen in de bioscoop bij jou in de buurt. Ik ben al vaak op het Vrijthof geweest en heb zelf gezien hoe André met zijn muziek het publiek in extase weet te brengen. Die blijheid en gezellige sfeer zal ook zeker op het witte doek voelbaar zijn. Ik sluit dan ook niet uit, dat er regelmatig in de gangpaden een dansje gemaakt zal worden.” 

André Rieu: Verbonden door Muziek is vanaf 20 augustus, gedurende twee weken in bioscopen door heel Nederland te zien. Vind een bioscoop bij jou in de buurt op www.andreincinemas.com

Credits: André Rieu Productions/Piece of Magic Entertainment