Home Muziek Lil Kleine verovert de charts met zijn #1

Lil Kleine verovert de charts met zijn #1

© Top Notch Belgium

Lil Kleine heeft zijn eerste nummer 1 album in België gescoord!  Vorige week bracht hij ‘Ibiza Stores’ uit, het  vierde officiële album van Jorik Scholten oftewel Lil Kleine dat bij Top Notch uit kwam. Dit maakt van Lil Kleine  de eerste hip hop artiest uit Nederland die op nummer 1 binnenkomt.


Op het album laat hij zich openhartig uit over de veelbesproken situatie op Ibiza.  Voor Jorik, die graag positief vooruit wil kijken, fungeert het album creatief gezien als afsluiting van deze specifieke turbulente periode. Het album bevat gastbijdragen van nieuwe en vertrouwde binnenlandse sterren als Boef, Ronnie Flex, ADF Samski en Yssi SB. Bij de single ‘Jongens Van Het Plein’ met JoeyAK verschijnt binnenkort een videoclip.

Ibiza Stories is volledig geproduceerd door Lil Kleine’s vaste producer $hirak, met wie hij onlangs nog de nummer-1-hit ‘UHUH’ scoorde. $hirak voorzag het album van zijn karakteristieke, hitgevoelige geluid en uiteenlopende samples. Zo klinkt een sample van Sting op ‘Over’, en zullen liefhebbers van klassieke Nederlandse hiphop op de track ‘Bosmuis’ fragmenten uit zowel het gelijknamige ‘Bosmuis’ als ‘Hoedenplank’ van Opgezwolle herkennen.

“Op persoonlijk gebied heb ik veel meegemaakt afgelopen jaar. Ik ben door 
een groeiproces gegaan dat niet alleen Jorik Scholten, maar ook Lil Kleine volwassen heeft gemaakt. 
Ik hoop dat ik dit over heb kunnen brengen met mijn album zodat ik deze turbulente periode voor eens en 
altijd kan afsluiten. Ik wil mijn fans bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, deze is voor jullie!”

– Lil Kleine

Bron en foto © Top Notch Belgium