Home Muziek KANE single ‘War Ends Today’ speciaal voor Save The Children en de...

KANE single ‘War Ends Today’ speciaal voor Save The Children en de kinderen in Gaza

© Sony Music

Kind zijn in Gaza betekent nergens veilig zijn. Overal dood en verderf zien. De hartverscheurende beelden van jonge slachtoffers hebben de Nederlandse rockband KANE aangespoord tot actie. Met hun nieuwe single ‘War Ends Today’ hebben Dinand en Dennis hun emoties vertaald in nieuwe muziek en dus een nieuwe song ‘War Ends Today’.


War Ends Today’ is een oproep tot een permanent staakt-het- vuren in Gaza en een oproep tot vrede voor alle kinderen, overal. ‘War Ends Today’ is een manier waarop KANE probeert mee te helpen om meer bewustwording te creëren voor het grote leed dat kinderen lijden en een poging om onszelf daar niet voor af te sluiten. Alle opbrengsten van de single gaan naar Save the Children, om deze kinderrechtenorganisatie te ondersteunen in hun werk in Gaza.


‘Every Play Counts’
Kind zijn in Gaza betekent rouwen om wat verloren is gegaan. Er zijn ruim 6150 kinderen dood, 1750 vermist, en veel kinderen zijn gewond en soms verminkt voor het leven. De medewerkers van Save the Children in Gaza zien veel kwetsbare kinderen in de overvolle opvangkampen. We kunnen en willen niet langer stil zijn en toekijken. Alle opbrengsten van ‘War Ends Today’ worden daarom gedoneerd aan het Kindernoodhulpfonds van Save the Children voor kinderen in Gaza. Iedereen kan de actie steunen door geld te doneren op savethechildren.nl/kane of door het nummer te luisteren en te delen via sociale media. Via de donatie-functies van deze platformen doneert iedereen zo ook aan Save the Children onder de noemer ‘Every Play Counts’.


Samen Sterk
Directeur Pim Kraan van Save the Children is blij met het initiatief en de steunbetuiging van KANE. Kraan: “Het is een hartenkreet van Dinand en Dennis en een smeekbede dat deze vreselijke oorlog ophoudt en dat kinderen ten alle tijden beschermd dienen te worden. KANE steekt hiermee ook ons hulpverleners een hart onder de riem.” Dinand Woesthoff: “Zwijgend langs de zijlijn staan, is simpelweg geen optie. We zijn artiesten, muzikanten, songwriters en bovenal vaders. Dit is wanneer we getest worden op onze integriteit, een moment van waarheid. We kunnen niet anders dan ons hart volgen in voor- en tegenspoed en dat vertalen in muziek. Meer dan 6000 onschuldige kinderdoden verder. Kinderen van moeders en vaders zoals wij, kinderen zoals die van ons.
En dus van ons. Daarom ‘War Ends Today.”
Dennis van Leeuwen: “Het voelt noodzakelijk om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp met een song. Het staat boven alles dat ieder kind recht heeft op een veilig leven zonder geweld en oorlog”. Dit initiatief markeert het begin van een verdere samenwerking tussen KANE en Save the Children. Hoewel de organisatie op vele plekken in de wereld hulp verleent aan kinderen in humanitaire crises, richt deze eerste gezamenlijk actie zich specifiek op het steunen van kinderen in de Gazastrook.


Steun de actie door te doneren via de actie pagina savethechildren.nl/kane: Iedereen die doneert kan nu ‘War Ends Today’ downloaden. Vanaf nu is ‘War Ends Today’ ook te beluisteren op SPOTIFY en te gebruiken via de muziekfuncties van Instagram en TikTok.

savethechildren.nl/kane

Bron en foto © Sony Music