Home Muziek Deze Nederlanders strijden om Faamnaam van het jaar

Deze Nederlanders strijden om Faamnaam van het jaar

Shortlist Faamnaam 2021 © radio 538

Hoe bestelt Wil Bierman een drankje in de kroeg? Wordt Fee Mos nu eindelijk beroemd? Hoe kondigt Ben Boute aan dat hij naar de wc gaat? En wat is de favoriete chipssmaak van Han Kaas? Wil, Fee, Ben en Han zijn enkele genomineerden die strijden om de eretitel ‘Faamnaam 2021’. Uit alle inzendingen voor de jaarlijkse verkiezing hebben 538-dj’s Coen en Sander vandaag de shortlist van negentien kanshebbers bekendgemaakt. Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen via 538.nl/faamnaam. Wie de opvolger wordt van titelverdediger Mette Bus is aanstaande donderdag 21 oktober in ‘De Coen en Sander Show’ te horen.

Coen Swijnenberg: “Je zou misschien denken dat de vijver leeg is na zes edities, maar niets is minder waar. Ook dit jaar stroomden de nominaties weer binnen en ze blijven verrassen. Lammy Schaap, Cobie Potappel-Stroop of Bennie Koekoek: je kan het zo gek niet bedenken, maar ze bestaan! Je wordt bijna jaloers op zulke originele namen die gegarandeerd blijven hangen na iedere kennismaking.”

Sander Lantinga: “Met Bas Sillen heb ik in de herfst wel een beetje te doen. Wat als Pie Kant eigenlijk heel preuts is? En zou Nick Simons vooraan staan bij een concert van Nick en Simon? Zonder dollen: we zouden bijna overwegen alle inzendingen te laten winnen. Iedere genomineerde heeft een unieke naam en is sowieso bijzonder!”

Dit zijn de negentien Nederlanders die strijden om de eretitel:

Bas Sillen

Ben Boute

Bennie Koekoek

Cobie Potappel-Stroop

Dick Hop

Fee Mos

Han Kaas

Hans Coenen

Heidy Heij

Jeu Boelen

Joyce de Roo-Bot

Lammy Schaap

Liv Frie

Nick Simons

Phuong Du

Pie Kant

Ron de Bil

Sonne Straal

Wil Bierman

Faamnaam

Voor het zevende jaar op rij zijn 538-dj’s Coen en Sander een zoektocht gestart naar de ‘Faamnaam’ van het jaar. Luisteraars konden de afgelopen twee weken hun eigen naam of die van iemand anders aandragen via 538.nl/faamnaam. Zij kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriet waarna op donderdag 21 oktober in ‘De Coen en Sander Show’ bekend wordt gemaakt wie er met de titel ‘Faamnaam 2021’ vandoor gaat.

‘De Coen en Sander Show’ is iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur te horen op Radio 538. 

Bron en foto © Radio 538