Home Muziek De Zwarte Cross Talententuin verdiept en verbreedt met nieuwe talenten én nieuwe disciplines! 

De Zwarte Cross Talententuin verdiept en verbreedt met nieuwe talenten én nieuwe disciplines! 

Beeldend kunstenares Maudy Alferink, wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp toegevoegd aan de Talententuin 

In augustus 2017 initieerden sportliefhebbers Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink de Zwarte Cross Talententuin. Middels dit initiatief helpt de Feestfabriek jonge talenten en atleten uit het Oosten des lands, die de wereldtop willen halen, met het realiseren van hun doelen, dromen en projecten. “De ambitie en het talent hebben ze al, maar wij willen deze jonge talenten en hun coole sporten en passies de aandacht geven die ze verdienen,” aldus Jolink en Lovink. “Of het nou op het gebied van sport of cultuur is: deze talenten willen proberen van hun passie hun beroep te maken. Het is al een heel moedig besluit om zo je nek uit te steken, je moet er veel voor laten en je moet lef hebben. Iedereen die ergens helemaal voor gaat om het in ieder geval te proberen, verdient respect. Hopelijk hebben deze talenten over een aantal jaar hun droom verwezenlijkt!”  

We heten beeldend kunstenares Maudy Alferink, wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp van harte welkom. Vanaf heden volg je hun uitdagende avontuur naar de top van hun specialisme via onze kanalen.

Cultureel talent  
Vanaf heden is er een nieuwe discipline aan de Zwarte Cross Talententuin toegevoegd, namelijk ‘cultuur’. Op cultureel gebied zijn er namelijk ook tal van talenten die vol voor hun passie gaan en daar hun beroep van willen maken. Zij verdienen in onze ogen – net als alle jonge topsporters – veel respect en dat extra steuntje in de rug. Het eerste culturele talent dat is toegevoegd aan de Talententuin is Maudy Alferink. Maudy is beeldend kunstenares en de passie en het talent spat er in haar kunstwerken van af. Naast Maudy is de ambitie om in de toekomst meer cultureel talent aan de Talententuin van de Zwarte Cross toe te voegen. 

Nieuwe topsport talenten  
Naast Maudy Alferink worden er nog maar liefst vier topsporters aan de Talententuin toegevoegd. Maak kennis met:  wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp. Jonge talenten met het heilige vuur in de schoenen en glinsteringen in hun ogen. Ze lopen over van ambitie en zijn in de bloei van hun leven. Deze talenten willen wereldkampioen op het hoogste niveau worden en ze gaan ervoor. Mooi dat de Zwarte Cross daar een klein onderdeeltje van kan uitmaken.  De spontaniteit, het enthousiasme en de ambitie waren vanaf de eerste ontmoeting niet te missen bij de nieuwe aanwinsten. Wij zijn trots dat wij zulke talenten mogen verwelkomen in ons team. Van deze Talententuiners gaan jullie meer horen, let maar op! 

Afscheid nemen van huidige Talententuiners 
De Talententuin neemt afscheid van vijf jonge sporthelden, die in de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot volwassen (bijna) profs. Wij willen Ibrahim, Farhaan, Shana, Victor en Casper ongelofelijk bedanken voor hun bijdrages. Deze talenten hebben we stuk voor stuk zien groeien, bloeien, zien vallen en weer zien opkrabbelen. Talententuiner Casper de Gier heeft het niveau van de profs bereikt en dat is toch één van de redenen waarom we dit doen! Het was ons een genoegen om ze te volgen en hun avontuur te mogen delen. Zij zullen zich aansluiten bij een aantal voormalig Talententuiners, te weten; veldrijder & wielrenner Joris Nieuwenhuis, motorcrosser Davy Pootjes, BMX’er Monique van der Valk en bokser Dejan Bolt. Downhiller Tristan Botteram blijft nog even bij ons, dus van hem zullen jullie de komende tijd ook nog meer horen en te zien krijgen.   

Over de Zwarte Cross Talententuin  
Omdat we ontzettend veel respect hebben voor jonge, ambitieuze talenten die er alles voor opgeven om de top te behalen, willen we hen graag een steuntje in de rug geven. We hopen op deze manier bij te dragen aan het doel van de talenten: van hun passie hun beroep maken. Daarom helpen we een aantal talenten uit het Oosten des lands een groter publiek te bereiken. Sinds augustus 2017 bloggen/vloggen de Talententuiners over hun roerige en interessante leven als atleet. We plaatsen hun updates op de website en alle socialmedia-kanalen van de Zwarte Cross. Daarnaast besteden we aandacht aan deze talenten in fanclubmagazine Harder! en de nieuwsbrief en verschijnt er maandelijks een column in alle edities van het Achterhoek Nieuws. Dit doen wij tot het doel van deze talenten bereikt is: van hun passie hun beroep maken!   De eerste talentenupdate staat online! 
Op www.zwartecross.nl/talententuin zijn vanaf nu de eerste updates van de nieuwe talenten en huidige Talententuiner Tristan te vinden!  Steun de talenten en volg ze op hun weg naar de top, een weg vol uitdagingen, hoogte- en dieptepunten. Volg ze via ons én via hun eigen (socialmedia-)kanalen! 

Bron © Feestfabriek Foto: Melissa Peperkamp /snowboarden © Red Bull