Home Muziek Benny Rodrigues uitverkozen tot meest invloedrijke Nederlandse dj

Benny Rodrigues uitverkozen tot meest invloedrijke Nederlandse dj

DJ Benny Rodrigues is vandaag uitverkozen tot de meest invloedrijke Nederlandse dj. VPRO 3voor12 deed een rondvraag bij circa negentig dj’s uit de volle breedte van de Nederlandse dancegeschiedenis, die werden gevraagd naar de dj’s die zij als grootste inspiratie zagen. Geen dj werd zo vaak genoemd als Rodrigues, die werd geroemd om zijn werklust, zijn passie en de onpeilbare kennis waarmee hij elke mogelijke setting naar zijn hand kan zetten.

Een kwart van de deelnemers, die voor de verkiezing een top vijf samenstelden van hun grootste inspiraties als dj, noemde Benny Rodrigues. De helft daarvan zette Rodrigues bovendien stipt op nummer 1. Joris Voorn noemt hem ‘de meest veelzijdige en hardwerkende dj van Nederland’. De Sluwe Vos: ‘Zijn visie, kennis en liefde voor de muziek is ongeëvenaard en is iets waar ik onwijs tegen op kijk. Er is niemand die een dansvloer kan lezen en bespelen als Benny de wandelende encyclopedie Rodrigues.’

Benny Rodrigues voert een lijst aan die de rijkheid van de Nederlandse dancegeschiedenis weergeeft. Op nummer twee staat de Haagse held I-F, een compromisloze dj die als underground niet alleen Nederlandse dj’s maar ook internationale supersterren als Nina Kraviz heeft beïnvloed. Op nummer drie prijkt Steve Rachmad, de iconische techno-dj die jarenlang als Mr. Awakenings bekend stond. Daarnaast reikt de lijst van pioniers als RoXY-kopstuk Eddy de Clercq tot Miss Djax, die als labeloprichter van Djax Records een prominente rol in de technogeschiedenis speelde, tot aan Tiësto. Daarnaast omvat de lijst ook relatieve nieuwkomers die nu al de bewondering oogsten van hun veterane collega’s.

De top tien meest invloedrijke DJ’s:

1.    Benny Rodrigues (foto)

2.    I-F

3.    Steve Rachmad

4.    Speedy J

5.    Dimitri

6.    Carista

7.    Antal

8.    Sandrien

9.    Eddy de Clercq

10.  Miss Djax

Deze lijst luidt de Maand van de DJ in, waarin 3FM, 3voor12, NTR en FunX de handen ineen slaan om dj’s en de dansvloer in de spotlights te zetten. Gedurende de maand maart neemt een club of festival de 3FM Livebox over op de zaterdagavond. Deelnemende clubs en festivals zijn Pip Den Haag, het Nijmeegse festival Drift, Draaimolen festival uit Tilburg en het Groningse dancefestival Paradigm, die line-ups vol Nederlandse dancehelden en nieuw talent zullen samenstellen.

Ga voor meer informatie en de top 50 naar:

3voor12.vpro.nl/maandvandedj

Bron en foto © VPRO