Home Muziek Artiesten geven antwoord op ‘Smoorverliefd’ van Snelle en worden overspoeld met reacties

Artiesten geven antwoord op ‘Smoorverliefd’ van Snelle en worden overspoeld met reacties

Bart Maessen en Robin Zomer van de band BENR maken wekelijks voor Qmusic een cover van een nummer uit de Top 40. Deze week maakten zij hun versie van ‘Smoorverliefd’ van Snelle. Zij geven in het nummer antwoord op het originele nummer, vanuit het perspectief van het meisje. Direct nadat ze het nummer zongen in de show van dj Kai Merckx, werd de berichtenbox van Qmusic overspoeld met mooie reacties van ontroerde luisteraars.

Snelle bracht het nummer uit om aandacht te vragen voor veiligheid in het verkeer. In het nummer gaat het over de liefde tussen een jongen en een meisje. Ze vinden elkaar ontzettend leuk, maar uiteindelijk gaat het mis als de jongen op zijn telefoon zit tijdens het fietsen. Vlak voor het misgaat in de clip, zingt Snelle: “Hij was smoorverliefd op haar.” Vervolgens wordt de jongen geschept door een auto. “Nu zijn ze nooit meer met elkaar. Zijn telefoon blijft overgaan.”

BENR zingt het nu vanuit het perspectief vanuit het meisje, dat verscheurd is door emoties. Het verhaal gaat verder bij het verdrietige einde van het origineel. Het krijgt een wending wanneer ze erachter komt dat ze dit allemaal had kunnen voorkomen.

“Zij was smoorverliefd op hem.

En mist hem nu nog elk moment.

Ze kan zichzelf nog niet vergeven,

Was ie nog maar hier gebleven.

Zij was smoorverliefd op hem.”

Bart en Robin van BENR maken wekelijks Top 40-covers. Zo maakten ze al interpretaties van ‘Dance Monkey’, ‘Arcade’ en van ‘The Last Time’, van The Script. Die laatste cover zorgde ervoor dat ze in maart op mogen treden met The Script in de Ziggo Dome.