Home Muziek Alesso & Armin van Buuren – Leave A Little Love

Alesso & Armin van Buuren – Leave A Little Love

Op Valentijnsdag, maakten de harten van dancemuziekfans over de hele wereld een sprongetje; dj en producer Alesso en Armin van Buuren lieten doorschemeren dat ze binnen afzienbare tijd hun allereerste samenwerking ooit zouden uitbrengen. Een kleine twee weken later is dat moment eindelijk daar: ‘Leave A Little Love’, de debuutsamenwerking van de voor een Grammy genomineerde Zweed en de vijfvoudig #1-dj van de wereld, werd vrijdag uitgebracht op dancelabel Armada Music.

‘Leave A Little Love’, de nieuwe single van Alesso en Armin van Buuren, voldoet volledig aan alle verwachtingen die zo’n kolossale samenwerking binnen de dancemuziekscene met zich meebrengt. Door de clubachtige feel van de plaat, de aanstekelijke vocalen en zelfs een melodische twist die luisteraars tegen het einde van de track nog even extra opzweept, gaat deze single de boeken in als een onweerstaanbare zomeranthem. De officiële music video van ‘Leave A Little Love’, waarin beide artiesten in een virtuele wereld door Zweden en Nederland racen, werd ook vandaag gelanceerd.

“Na jarenlang festivalpodia met elkaar te hebben gedeeld vonden we het tijd om de krachten te bundelen en samen een geweldige dancesong voor onze fans te schrijven”, zegt Alesso. “We hopen dat ze geen genoeg van deze track kunnen krijgen.”

“Alles kwam zo natuurlijk en haast moeiteloos tot stand in de studio”, voegt Armin van Buuren toe. “Ik ben enorm trots dat we ‘Leave A Little Love’ vanaf vandaag met de wereld kunnen delen, want iedereen verdient een beetje liefde in hun leven.”

De Zweedse dj en producer Alesso had zijn thuisland al in de beginfase van zijn carrière voor zich gewonnen. In 2012 bracht hij namelijk ‘Calling (Losing My Mind)’ uit, samen met Swedish House Mafia’s Sebastian Ingrosso en Ryan Tedder, de frontman van OneRepublic. De single werd tweemaal platina in Zweden en stond op nummer één in Billboards U.S. Hot Dance Club Songs-chart. In 2014 stond Alesso wederom op nummer één in die chart met zijn single met Tove Lo: ‘Heroes (We Could Be)’.

In de afgelopen jaren produceerde Alesso meerdere pop-crossoverplaten, waaronder een samenwerking met Hailee Steinfeld, Florida Georgia Line en Watt genaamd ‘Let Me Go’. Deze single bereikte de negende plek in de U.S. Hot Dance/Electronic Songs-chart en bemachtigde een plekje in de U.S. Billboard Hot 100. Zijn samenwerking met Anitta, ‘Is That For Me’, stond in de Top 25 van de U.S. Hot Dance/Electronic Songs-chart en werd daarnaast genomineerd voor een Radio Disney Music Award.

Armin van Buuren werd vijf maal verkozen tot nummer één-dj van de wereld en staat inmiddels al twintig jaar in de Top 100-lijst van het Engelse magazine DJ Mag, waarvan de afgelopen negentien jaar in de Top 5. Van Buuren, die eind vorig jaar nog hoge ogen gooide met zijn samenwerking met Duncan Laurence (‘Feel Something’), tikte onlangs ook de mijlpaal van 1000 afleveringen aan met zijn radioshow ‘A State of Trance’, waarmee hij wekelijks 40 miljoen luisteraars trekt uit 80 verschillende landen.

Bron © Armada Music