Home Muziek 538-luisteraar Neeltje Ververs wint recordbedrag van €100.000,-

538-luisteraar Neeltje Ververs wint recordbedrag van €100.000,-

Vanochtend werd de allerhoogste jackpot ooit van ‘Win Met De Zin’ gewonnen door 538-luisteraar Neeltje Ververs. Vier stemmen, één recordjackpot ter waarde van €100.000,-: het radiospel was dit jaar spannender dan ooit. Na wekenlang spelen en mysterieuze hints van de jury, wist Neeltje uit Waalwijk de opgave van het spel op Radio 538 te raden. Ze herkende de stemmen van presentatrice Emma Wortelboer, handbalster Tess Wester, zanger Gavin DeGraw en voetballer Klaas-Jan Huntelaar en wint daarmee de allerhoogste jackpot van maar liefst een ton. Nooit eerder keerde Radio 538 zo’n hoog geldbedrag uit.

Neeltje in ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’: “Ik sta hier in m’n badjas, mijn make-up zit half op m’n gezicht. Ik kan het niet geloven en ben helemaal sprakeloos. In oktober hebben we ons eerste kindje gekregen, dus we gaan investeren in haar toekomst. We gaan mooie nieuwe herinneringen maken. Ik sta hier met tranen in m’n ogen.”

Frank Dane, 538-dj: “Dit was de spannendste en langste Win Met De Zin editie ooit. Op dag een beginnen met 100.000 euro en dan zeven weken lang zoeken naar alle namen. Leuk dat niemand in de studio het antwoord wist, dus voor ons was het ook bizar spannend. Winnares Neeltje vertelde over haar pasgeboren dochtertje en een periode van ziek zijn, dus het geld komt ook nog eens geweldig terecht!”

Luisteren loonde: door aan de radio gekluisterd te zitten, kwamen luisteraars het snelst bij de oplossing en de €100.000,-. Om hen op weg te helpen, werden in de week voorafgaand aan het spel op verschillende manieren hints gegeven die luisteraars dichterbij één van de stemmen bracht. Dit zorgde ervoor dat de stem van Emma Wortelboer na twee speelrondes al werd geraden. De tweede stem, die van Tess Wester, werd geraden met de hulp van 538-dj Frank Dane. Hij werd door de jury verrast met een mysterieus fragment van een interview van hem met de handbalster, waarmee hij de luisteraars kon helpen. Ook dj Ivo van Breukelen puzzelde met luisteraars mee. Hij ontving de kortste hint ooit: een audiofragment van 0,4021977 seconde dat leidde naar de geboortedatum van de Amerikaanse Gavin DeGraw. Het duurde uiteindelijk nog vier volle weken en vier hints voor de laatste stem van voetballer Klaas-Jan Huntelaar werd geraden.

Allerhoogste jackpot ooit

Het bedrag van €100.000,- is de allerhoogste jackpot in de geschiedenis van ‘Win Met De Zin’. Luisteraars moesten daar natuurlijk wel iets voor doen. Aan hen de taak om de stemmen van vier bekende nationale en internationale sterren te herkennen. Een pittige opgave, aangezien iedere ster één woord van ‘Win Met De Zin’ uitsprak en dus maar een fractie van een seconde te horen was. Anders dan andere jaren was er dit jaar één opgave met een vaste jackpot van maar liefst €100.000,-.

Bron en foto © Radio 538