Home Nieuws Jongeren Naakt voor de klas met de Sekszusjes: aflevering 4 

Naakt voor de klas met de Sekszusjes: aflevering 4 

© VPRO

In de zesdelige televisieserie Naakt voor de klas met de Sekszusjes nemen Krista en Marcelle Arriëns de seksuele voorlichting anno 2022 onder de loep. Want die schiet nogal tekort. In aflevering 4 staat ‘plezier’ centraal. Aangeven wat je lekker vindt tijdens seks blijkt voor veel jongeren verdomd lastig.

In de vierde aflevering van Naakt voor de klas met de Sekszusjes hebben Krista en Marcelle het niet over wat je niet wilt tijdens seks, maar juist over wat je wél wilt en hoe. Dit blijkt nog verdomd lastig. Als ze de leerlingen op de CSB spreken, blijkt seksplezier niet per se vanzelfsprekend. Ze spreken de 12-jarige Precious en Gianella die allebei denken dat seks vaker leuk is voor de jongen en dat meisjes vooral seks hebben om een jongen plezier te doen. 

Tijdens hun eerste les komen de zusjes erachter dat veel jongeren het maar wat ongemakkelijk vinden om te praten over genot, en dat ze er ook weinig van weten. Het beeld dat mannen vaker klaarkomen dan vrouwen is sterk aanwezig. Wanneer de zusjes op bezoek gaan bij Jasper, die door de jaren heen 165 seksuele voorlichting boekjes verzamelde, schrikken ze van hoe weinig aandacht erin wordt besteed aan het seksueel genot van de vrouw. De clitoris staat pas sinds 2021 compleet in de schoolboeken voor middelbare scholen.

In de volgende les bouwen de zusjes een klaslokaal om tot een waar restaurant met volgepakte tafels met snoep en taartjes. Door leerlingen taarten te laten maken, oefenen die met aangeven wat ze willen en lekker vinden.

© VPRO

Over de Sekszusjes 

De zussen Krista (32) en Marcelle Arriëns (31) maakten eerder de online serie Sekszusjes TV waarin zij zo eerlijk en open mogelijk hun eigen ervaringen, twijfels en onzekerheden over seks bespraken. Ze willen kwetsbare gesprekken over seks op gang brengen om jongeren te helpen in hun seksuele ontwikkeling. Met creatief knutselwerk, aseksuele Willem én zelfgemaakte liedjes bereikten ze miljoenen tieners en twintigers op YouTube.

Naakt voor de klas met de Sekszusjes, dinsdag 5 juli, 21.15 uur, VPRO, NPO 3

Totaal aantal afleveringen: 6

Aflevering 1: De eerste keer, 7 juni, 21.10 uur, NPO 3 (gemist? kijk hier terug) 

Aflevering 2: Sexting, 21 juni, 21.15 uur, NPO 3

Aflevering 3: Consent, 28 juni, 21.15 uur, NPO 3

Aflevering 4: Plezier, 5 juli, 21.15 uur, NPO 3

Aflevering 5: Porno, 19 juli, 21.40 uur, NPO 3

Aflevering 6: Diversiteit, 26 juli, 21.15 uur, NPO 3

vpro.nl/sekszusjes

#naaktvoordeklas #sekszusjes 

© VPRO

Bron en foto © VPRO

Vorig artikelDe ID&T Group onderdeel van Superstruct Entertainment neemt een belang in de Apenkooi Groep
Volgend artikelTrailer Paper Girls gelanceerd
Ik ben de eigenaar van Planetzone