Home Games Xbox Series X en Senua’s Saga: Hellblade II aangekondigd op The Game...

Xbox Series X en Senua’s Saga: Hellblade II aangekondigd op The Game Awards

Microsoft heeft op The Game Awards in de Verenigde Staten de nieuwe Xbox Series onthuld, de snelste en krachtigste console ooit die gamen naar een hoger niveau zal tillen op het gebied van prestaties en compatibiliteit. De console zal rond de feestdagen van 2020 beschikbaar zijn, inclusief de game Halo Infinite. Ontwikkelaars kunnen op ongekende, nieuwe manieren games maken voor de Xbox Series X en gamers kunnen zich voorbereiden op compleet nieuwe manieren van spelen. Games zullen er niet alleen beter uitzien, de hele ervaring zal anders voelen.

Microsoft heeft met deze onthulling de naam van de nieuwe console gepresenteerd, die tot nu toe bekendstond als Project Scarlett. Ook de vormgeving van de nieuwe console werd uit de doeken gedaan en we kregen de nieuwe Xbox draadloze controller te zien, die bij de Xbox Series X is inbegrepen.

Tijdens The Game Awards werden ook beelden vertoond van de nieuwe game Senua’s Saga: Hellblade II van Xbox Game Studios. Deze opvolger van de bekroonde game Hellblade: Senua’s Sacrifice van Ninja Theory zal de kracht van Xbox Series X volledig benutten en de beelden die met de engine van de game werden gemaakt waren dan ook verbluffend.