Home Games Word Crack 2 is vanaf nu beschikbaar voor Android en iOS

Word Crack 2 is vanaf nu beschikbaar voor Android en iOS

Etermax biedt een geoptimaliseerde en gratis editie van één van de meest succesvolle woordspellen aller tijden. WORD CRACK 2 is vanaf nu beschikbaar met een gloednieuwe individuele spelmodus, special power-ups en nog uitgebreidere woordenboeken

Het internationale technologiebedrijf Etermax, de maker van wereldwijde hits zoals Trivia Crack en Word Crack, kondigt de officiële lancering aan van WORD CRACK 2, de opvolger van het woordspel dat wereldwijd menig smartphone veroverde. Ga opnieuw de uitdaging aan om je vocabulaire tegenover andere spelers wereldwijd te testen, want WORD CRACK 2 is vanaf nu beschikbaar in Google Play (Android) en in de App Store (iOS) of kan hier worden gedownload.
 
Na het succes van Word Crack (2011), het eerste spel van Etermax dat momenteel is uitgegroeid tot één van de grootste woord- en mentale behendigheid-spellen, komt nu de opvolger om nog meer kennis te verspreiden. WORD CRACK 2 biedt een verbeterde game met kleurrijke graphics, vernieuwde en dynamische animaties, en geoptimaliseerde en vernieuwde woordenboeken om nog meer woorden te maken en punten te verdienen om zo vrienden, familie en willekeurige tegenstanders te laten zien wie de grootste woordenschat heeft.
 
WORD CRACK 2 biedt een geheel nieuwe ervaring met nu ook een individuele spelmodus. Hierdoor kun je je tijd optimaal besteden terwijl je wacht op de beurt van je tegenstander. De speler moet woorden raden die een bepaalde foto omschrijven, zijn woordenschat oefenen of nieuwe woorden verkrijgen om zo de volgende uitdagingen aan te kunnen gaan, allemaal terwijl hij zijn hersenen en de vaardigheden blijft stimuleren.
 
Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is zeer uitdagend! Om meer punten te scoren dan de tegenstander moet de speler horizontaal of verticaal woorden op een bord van 15×15 leggen met de willekeurige letters en ze kruisen met andere woorden. 
 
Taalvaardigheid is niet het enige dat nodig is. Elke letter heeft een nummer met een bepaalde waarde en het bord heeft vakjes met speciale verdubbelaars. Zo kun je je punten per letter maar ook per woord verdubbelen en zelfs verdrievoudigen! De score van elk gemaakte woord hangt dus af van het aantal punten van de letters én van de verdubbelaars op het bord. Zo moet je strategisch en wiskundig blijven denken om de meeste optimale score te kunnen behalen en dus ook de overwinning.
 
Een goede strategie is om gebruik te maken van power-ups. In WORD CRACK 2 zijn vier speciale nieuwe power-ups die de power-ups van het vorige spel vervangen. De speler kan het beste woord dat gespeeld kan worden zien aan het einde van de beurt, hij of zij kan alle vakjes ontdekken waarin steentjes gespeeld kunnen worden, de plek van de beste zet vinden of automatisch een woord vinden. Tenzij de speler de power-ups met speciaal aangeschafte munten koopt in de winkel, zijn deze niet onbeperkt. De speler moet deze power-ups dus verstandig gebruiken! De Steentas en Automatische Woordvalidatie waren power-ups in de vorige editie maar kunnen in WORD CRACK 2 eindeloos gebruikt worden. 
 
WORD CRACK 2 behoudt dezelfde sociale aspecten als het originele spel. Dat betekent niet alleen dat spelers met elkaar kunnen chatten tijdens een spel, maar ook dat ze in hun profiel de statistieken kunnen zien van hun gewonnen, verloren en teruggetrokken spellen, favorieten kunnen toevoegen om zo nog een keer te spelen en om zo een virtuele community op te bouwen. 
 
“Na de grote populariteit van Word Crack wereldwijd, met miljoenen spelers en spontane toernooien, brengen we nu een nieuwe uitdaging voor de fans, WORD CRACK 2”, aldus Mariano Fernández, Product Owner van Word Crack 2 bij Etermax. “Wij zijn toegewijd om onze spelers-community nieuwe manieren van plezier maken te brengen zodat ze altijd en overal verbonden kunnen blijven met vrienden, familie en anderen met behulp van taal en wiskunde.” 
 
Word Crack was het eerste spel van Etermax, en werd voor het eerst geïntroduceerd in 2011. Vanaf de lancering is het spel al immens populair en momenteel is het nog steeds één van de grootste woord- en mentale behendigheid-spellen met meer dan 100 miljoen downloads wereldwijd. In het jaar na de release kreeg Word Crack de titels Game of the Year en Breakthrough Game in de App Store. Het spel is in verschillende talen beschikbaar en biedt ook verschillende bordspellen. 

WORD CRACK 2: Hoe speel je het?
Om een nieuw spel te starten moet de speler op de knop klikken onderaan het scherm om vervolgens een tegenstander te kiezen. Dit kan een van je vrienden zijn die je vindt door middel van hun e-mailadres of gebruikersnaam, maar je kunt er ook voor kiezen om tegen een willekeurige tegenstander te spelen.

Daarna moet de speler de taal kiezen waarin hij of zij de tegenstander wil uitdagen. Nadat het spel is begonnen kan deze niet meer worden aangepast.

Het eerste woord op het bord moet gevormd worden boven de ster in het midden. De woorden die daarna gevormd worden moeten verbonden zijn met de woorden die al zijn gemaakt. Door de stenen strategisch te plaatsen kun je meerdere woorden tegelijk vormen! Sleep simpelweg de stenen, gebruik de letters die je hebt en scoor punten. Je kunt het gewoon proberen want als het woord niet klopt kun je het weer opnieuw proberen. Jouw beurt eindigt wanneer je je woord bevestigt en op verstuur klikt zodra je tevreden bent.

Als de speler woorden in de speciale vakjes plaatst is het mogelijk om heel veel punten binnen te halen. Verdubbelen of zelfs verdrievoudigen kan per letter of per woord. Als je in een beurt 7 steentjes gebruikt van je bordje krijg je ook een bonus. Je kunt ook de power-ups gebruiken voor meer mogelijkheden in het spel.

De winnaar van het spel is degene met de meeste punten. Maar let op, het spel verloopt na 7 dagen inactiviteit en de winnaar is degene die het laatste woord heeft gevormd. Het spel eindigt ook als een speler drie keer zijn beurt verspeeld. 

WORD CRACK 2 is nu wereldwijd beschikbaar in de App Store en in Google Play in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans en Catalaans. Je kunt het spel ook via  deze link installeren.

Bron © Etermax