Home Games Wielerlegende Mark Cavendish werkt samen met Call of Duty aan een unieke...

Wielerlegende Mark Cavendish werkt samen met Call of Duty aan een unieke racefiets, ontworpen door Kamp Seedorf

© Activsion

Wat gebeurt er als je één van ’s werelds best verkopende videogamefranchises, een wielergrootheid en een legendarische street art-ploeg samenbrengt? Nou, dan krijg je een speciaal ontworpen, op Vondel geïnspireerde Wilier-racefiets. Hadden we al gezegd dat het hetzelfde model is waar Mark Cavendish momenteel op rijdt in zijn laatste Franse wielerronde? Nice!

Hieronder kun je zien wat Mark van de samenwerking vindt.Om de lancering van Call of Duty: Warzone Season 04 en in de aanloop naar Mark Cavendish’ laatste Franse fietstocht ooit te vieren, heeft deze unieke samenwerking geresulteerd in een custom bike die geïnspireerd is op de nieuwe middelgrote Battle Royale-map van de game, Vondel. De graffiti-elementen van de fiets zijn ontworpen door het Nederlandse straatkunstencollectief Kamp Seedorf om het handgetekende kunstwerk echt authentiek te maken.

Het team leunt niet alleen op de nieuwe Call of Duty Europees geïnspireerde kaart, maar heeft ook een Wilier Filante SLR-fiets gebruikt, precies hetzelfde model waar Mark Cavendish momenteel op rijdt in zijn laatste Franse fietstocht, voordat hij aan het eind van het seizoen 2023 met pensioen gaat. Cavendish hoopt om zijn 35e etappe te winnen in de beroemde Franse wielerwedstrijd, om het all-time record voor etappe-overwinningen in de race te nemen.

Om deze samenwerking tot leven te brengen, heeft Call of Duty de hulp ingeroepen van de Nederlandse street art-crew Kamp Seedorf. Het complexe, op paarse bakstenen geïnspireerde Vondel-ontwerp is met de hand getekend en het ontwerp bevat details waaronder een aantal van de belangrijkste punten van de nieuwe kaart Vondel, zoals het kasteel, het treinstation en de molen, plus operators Nikto en Ghost.


De nieuwe gratis te spelen Battle Royale-map Vondel, die qua grootte tussen Al Mazrah en Ashika Island ligt, verwelkomt tot 18 Operators voor DMZ en 72 Operators voor Resurgence-speltypen. Beschikbaar voor Battle Royale en DMZ-ervaringen binnen Warzone. Verwacht een mix van dichtbevolkte stedelijke straten en grachten, grotere structuren om volledig te verkennen (van binnen en van buiten), een grote mate van verticaliteit en de middelen om degenen die daar misbruik van maken tegen te gaan, parkour-routes en talloze geheimen om te ontdekken.

Bekijk hieronder deze video voor een kijkje achter de schermen over hoe Kamp Seedorf dit unieke fietsontwerp tot leven heeft gebracht.

Bron en foto © Activision