Home Nieuws Gadgets & Electronica Vive Cosmos Elite nu gebundeld met Half-Life: Alyx

Vive Cosmos Elite nu gebundeld met Half-Life: Alyx

Vandaag heeft HTC VIVE aangekondigd dat de VIVE Cosmos Elite zal worden geleverd met Valve’s VR-exclusieve “Half-Life: Alyx”. Vive Cosmos Elite, die vandaag wereldwijd gelanceerd wordt, combineert de prestaties van externe tracking met de flexibiliteit van het Cosmos-platform om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende VR-liefhebbers.

Half-Life: Alyx is een nieuwe, full-length virtual reality-ervaring in de Half-Life-serie. Half-Life: Alyx is ontworpen voor Virtual Reality en bevat alle kenmerken van een klassieke Half-Life-game: de wereld verkennen, puzzels oplossen, gevechten en een ingewikkeld verhaal dat alles verbindt met de iconische personages van het Half-Life universum. Vive Cosmos Elite-kopers ontvangen een code die de game ontgrendelt wanneer deze op 23 maart* wordt gelanceerd.

“Sinds de introductie van VIVE heeft de industrie gepleit voor een baanbrekende VR-titel,” zegt Yves Maitre, CEO van HTC. “We geloven dat Valve, met Alyx, de ervaring en expertise levert om een volgende stap te zetten op het gebied van VR-gameplay. Felicitaties aan het Valve-team met deze lancering.”

“Half-Life: Alyx verlegt de grenzen van meeslepend gamen met een adembenemende VR-ervaring, boordevol gevaar, spanning en gevechten tegen de Combine in confrontaties op leven en dood. Ik ben benieuwd hoe mensen de game zullen ervaren op VIVE Cosmos Elite,” zegt Graham Wheeler, General Manager van HTC Vive EMEA.

Vive Cosmos is een aanpasbaar premium pc-gebaseerd VR-systeem dat met de tijd kan meegroeien met klanten door de faceplate van de headset te veranderen of door gebruik te maken van een groot aantal Vive-accessoires zoals de Vive Wireless Adapter. Alle Cosmos-headsets hebben dezelfde indrukwekkende visuals (2880 x 1700 gecombineerde pixelresolutie) en comfort, waaronder een innovatief opklapbaar design dat gebruikers gemakkelijk van en naar hun virtuele wereld kan brengen.

Naast alle platformfuncties van de Cosmos-serie, bevat Vive Cosmos Elite een vooraf geïnstalleerde external tracking faceplate, twee SteamVR-basisstations en twee Vive-controllers. De External Tracking Faceplate kan worden gebruikt met basisstationversies 1.0 en 2.0, evenals met de originele Vive- of Vive Pro-controllers, en het is gemakkelijk te verwisselen met de originele inside-out tracking-faceplate die wordt geleverd met Vive Cosmos.

Door de basisstationtechnologie van Lighthouse kunnen Cosmos Elite-gebruikers de kracht en precisie van SteamVR-tracking ervaren. Vive Cosmos Elite ondersteunt ook het ecosysteem van randapparatuur van Vive, waaronder de Vive Wireless Adapter, voor een ongebonden VR-ervaring en de Vive Tracker die ongekende inputvrijheid biedt voor VR-bediening. De Vive Cosmos Elite-bundel is te koop voor €999,- en wordt vandaag wereldwijd gelanceerd.

* Zolang de voorraad strekt. Code niet beschikbaar in China, Thailand, Japan, Vietnam, India, Maleisië, Singapore of Oekraïne.