Home Games “Your Ultimate Driver Journey” begint in de zomer van 2020 met...

[VIDEO] “Your Ultimate Driver Journey” begint in de zomer van 2020 met Project CARS 3

Videogame-uitgever BANDAI NAMCO Entertainment Europe en ontwikkelaar Slightly Mad Studios hebben vandaag Project CARS 3 aangekondigd, het volgende deel in de Project CARS-franchise. De game zal in de zomer van 2020 verkrijgbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en pc via STEAM.

Your Ultimate Driver Journey, van weekendstrijder tot racelegende met Project CARS 3, zit boordevol content met meer dan 200 elitemerken weg- en racewagens, en meer dan 140 wereldwijde circuits, compleet met 24-uurs cycli en levendige 4-seizoensracing in elk weertype.

Spanning, emoties en het plezier van de levendige wereld van racing vormen altijd een pilaar van de Project CARS-franchise. Project CARS 3 gaat hierin nog verder en brengt daarnaast een hoop nieuwe toepassingen om zowel de funfactor als de toegankelijkheid te verhogen.

Nieuw in de bestseller franchise is een innemende en uitdagende Career Mode, die bestuurders voor het eerst hun eigen stal aan exclusieve voertuigen zal doen bezitten. Bestuurders zullen hard moeten racen om hun wagens te upgraden met authentieke performance onderdelen die de handling en kracht realistisch zullen beïnvloeden, terwijl ze hun weg naar de top van de racewereld bevechten. Wat ook nieuw is in de franchise is een breed scala aan customisation-opties voor wagens, waaronder wielen, banden, velgen en personalisatie-opties die spelers hun eigen racingheld-persona laten creëren.

De ervaren racegame-ontwikkelaar Slightly Mad Studios heeft hard gewerkt om Project CARS 3 de meest toegankelijke ingang te geven in de geschiedenis van de franchise om alle bestuurders, ongeacht hun skill level, tegemoet te komen. Een complete herontwikkelde controller-ervaring, volledig schaalbare assists, een herwerkt model voor nog meer overtuiging en fun handling, en een geheel nieuwe, leuke First Time User Experience zullen iedereen – van beginnende bestuurders tot franchise veteranen en sim-racing pro’s – toestaan om de authenticiteit van pure racing volledig te ervaren.

Naast een nieuwe nadruk op het viscerale gevoel van snelheid in combinatie met intense crash effecten, authentiek autocontact en een verbeterde AI, staat Project CARS 3 klaar om de authentieke reis van de franchise voort te zetten om het hart te bereiken van motorracing-fun voor iedereen.

“Het is best een reis geweest om de Project CARS-franchise van kracht naar kracht te zien gaan deze afgelopen vijf jaren, en we zijn verheugd om eindelijk Project CARS 3 te onthullen,” zegt Ian Bell, oprichter en CEO van Slightly Mad Studios. “Terwijl realisme en authenticiteit nog steeds de basis van de franchise vormen, hebben we een hoop nieuwe opties toegevoegd om ervoor te zorgen dat Project CARS 3 de meest toegankelijke game in de geschiedenis van de franchise wordt. We zouden echt niet nog verheugder kunnen zijn om onze nieuwe Project CARS-game te tonen aan fans van de franchise en degenen die klaar zijn om racing op z’n best te ervaren.”

“We zijn verheugd om de laatste titel in onze samenwerking met Slightly Mad Studios te tonen,” zegt Hervé Hoerdt, Senior Vice President Marketing, Digital, Content, BANDAI NAMCO Entertainment Europe. Project CARS 3 biedt een hernieuwde aanpak die zowel nieuwkomers als fans aanspreekt, met een geheel aanpasbare en authentieke racebenadering, naast een compleet nieuwe Career Mode.”

De Project CARS-franchise maakte in 2015 zijn debuut met lovenswaardige kritieken en al snel werden er in het eerste jaar meer dan 2 miljoen stuks verkocht. Het vervolg, Project CARS 2 uit 2017, heeft de gamescom award gewonnen voor Best Simulation Game. Nu, met het derde deel, zet het team van Slightly Mad Studios de traditie voort om een authentieke race-ervaring te bezorgen die spelers hun eigen Ultimate Driver Journey laat creëren en beleven.

https://www.youtube.com/watch?v=8uPitwqc0ag

Bron ©Bandai Namco