Home Games  Warner Bros. Games onthult Back 4 Blood van het bekroonde Turtle Rock...

[VIDEO] Warner Bros. Games onthult Back 4 Blood van het bekroonde Turtle Rock Studios

Warner Bros. Games heeft vandaag de eerste gameplay onthuld voor Back 4 Blood, de nieuwe coöperatieve first-person zombie shooter van Turtle Rock Studios, het veelgeprezen ontwikkelingsteam achter de populaire Left 4 Dead‑franchise. Fans kunnen de Back 4 Blood Gameplay Showcase bekijken op 17 december 2020 om een uitgebreide kijk op het spel te krijgen, gesprekken met leden van het Turtle Rock Studios-team te volgen en nog meer gameplay te zien. Het evenement start om 19.00 uur en wordt gestreamd op Turtle Rock Studios Twitch, YouTube en Facebook.

Bovendien is er een gesloten pc-alfatest aangekondigd, die op 17 december 2020 kort na de Back 4 Blood Gameplay Showcase begint en duurt tot 21 december 2020. Spelers kunnen zich nu registreren via www.Back4Blood.com/Alpha om kans te maken op deelname en zo als een van de eersten actief het spel te beleven. De wereldwijde release van Back 4 Blood staat gepland op 22 juni 2021 voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation®5, PlayStation®4 en PC.


“Turtle Rock Studios, het talentvolle team dat het co-op zombiegenre op de kaart heeft gezet, is voor ons de perfecte partner voor Back 4 Blood nu wij dit belangrijke gamegenre betreden,” aldus David Haddad, voorzitter van Warner Bros. Games. “Dit enthousiaste ontwikkelingsteam geeft fans een nieuwe franchise die deze categorie van shooters verder uitbreidt met leuke, hectische gevechten.”
 

“Onze fans hebben lang gewacht op de terugkeer naar onze roots. Het is geweldig om de wereld eindelijk te kunnen tonen waar we aan hebben gewerkt,” aldus Chris Ashton, medeoprichter en ontwerpdirecteur van Turtle Rock Studios. “We maken dit spel met onze community in gedachten en hebben ons volledig ingezet om de spelers een ongeëvenaarde en boeiende zombie-ervaring te bieden.”

Back 4 Blood kan online worden gespeeld met een groep van vier spelers, of solo met maximaal drie AI-teamleden. Het spel ondersteunt ook een maximum van acht spelers in online PvP (‘player versus player’) voor meerdere spelers. Het verhaal speelt zich af na een catastrofale uitbraak, waarin het overgrote deel van de mensheid is gestorven of besmet is geraakt. Gehard door de afgrijselijke gebeurtenissen en vastbesloten om de mensheid te redden, heeft een groep veteranen van de apocalyps, de zogeheten Cleaners, zich verenigd om de door parasieten besmette ‘Ridden’ uit te schakelen en te heroveren wat er nog over is van de wereld.

* Gesloten alfatest alleen voor pc en uitsluitend beschikbaar in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk

Bron © Warner Bros