Home Games Meer dan duizend Pokémon ontdekt in Pokémon games

[Video] Meer dan duizend Pokémon ontdekt in Pokémon games

© Pokémon

Met de bekendmaking van Gholdengo vierden The Pokémon Company International en Nintendo de ontdekking van meer dan duizend Pokémon in alle spellen van het merk. De nieuwe Pokémon evolueert van Chest Form Gimmighoul of Roaming Form Gimmighoul in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

Daarnaast zijn er meer details bekendgemaakt over de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, die nu exclusief voor het Nintendo Switch™-systeem verkrijgbaar zijn.
 
Gholdengo
Gimmighoul evolueert tot Gholdengo wanneer hij opgewaardeerd wordt nadat zijn Trainer 999 Gimmighoul-munten verzameld heeft. Gholdengo blijkt een levendige en vrolijke Pokémon wiens lichaam gemaakt is van duizend munten.
 
Gholdengo functioneert door regeling van de munten waaruit zijn lichaam bestaat. Hij gebruikt deze zelfs als wapens tijdens een gevecht. De munten zitten dicht op elkaar, waardoor Gholdengo uiterst robuust is. Gholdengo kan aanvallen door vanaf elke plek op zijn lichaam munten af te vuren.



Name: Gholdengo
Category: Coin Entity Pokémon
Type: Steel/Ghost
Height: 1,2 m
Weight: 30,0 kg
Ability: Good as Gold
 
Mysterieuze Pokémon in de Grote Krater van Paldea
Midden in de regio Paldea ligt de Grote Krater van Paldea. Een vreemde plaats met de naam ‘Area Zero’ strekt zich uit over deze krater. Mysterieuze Pokémon die nauwelijks waargenomen worden buiten de Grote Krater van Paldea, hebben hier hun thuis.
 
Roaring Moon:
Een artikel in een obscuur magazine zegt dat deze Pokémon op een Salamence lijkt die geconfronteerd is met een verschijnsel dat ergens anders ter wereld plaatsvindt. Volgens dit artikel strooit dit wezen veren uit als het op hoge snelheid rondvliegt op zoek naar prooi. Het is naar verluidt uiterst woest.*


 
Name: Roaring Moon
Category: Paradox Pokémon
Type: Dragon/Dark
Height: 2,0 m
Weight: 380,0 kg
 
Scream Tail:
Scream Tail schijnt gespot te zijn in een bos in Paldea. Deze Pokémon heeft net als Jigglypuff een aandoenlijk bolvormig uiterlijk, maar door zijn agressie valt hij iedereen aan die in de buurt komt. Vanwege zijn primitieve look en wilde karakter zijn er geruchten op gang gekomen dat het een Jigglypuff zou kunnen zijn zoals die een miljard jaar geleden leefde.*


Name: Scream Tail
Category: Paradox Pokémon
Type: Fairy/Psychic
Height: 1,2 m
Weight: 8,0 kg
 
Iron Valiant:
Een artikel in een obscuur magazine komt met de theorie dat deze Pokémon in feite een robot is en dat hij de creatie is van een gestoorde wetenschapper die de allersterkste psychische Pokémon wilde maken. Het artikel beschrijft hoe Iron Valiant op zowel Gardevoir als Gallade lijkt. Daarnaast is Iron Valiant naar verluidt zo wreed dat hij met zijn fel schijnende mes iedereen die de confrontatie met hem zoekt, zonder enige aarzeling neerhakt.*


Name: Iron Valiant
Category: Paradox Pokémon
Type: Fairy/Fighting
Height: 1,4 m
Weight: 35,0 kg
 
Iron Bundle:
Een obscuur magazine meldt dat Iron Bundle op Delibird lijkt en dat hij over een bolvormig toestel beschikt waarmee hij enorme ijssalvo’s af kan vuren om zich zo door sneeuwlandschappen voort te bewegen. Het magazine vermeldt tevens dat er vele theorieën over deze Pokémon de ronde doen. Een van de heersende theorieën is dat Iron Bundle voortkomt uit een al lang verdwenen beschaving.*


Name: Iron Bundle
Category: Paradox Pokémon
Type: Ice/Water
Height: 0,6 m
Weight: 11,0 kg
 
Great Tusk:
Deze Pokémon wordt beschreven als een agressief karakter met gigantische slagtanden en stevige schubben. Er zijn theorieën dat hij een levende relikwie is uit het tijdperk van de dinosaurussen die tot op de dag van vandaag voortleeft. Niemand kan het echter met zekerheid zeggen.*


Name: Great Tusk
Category: Paradox Pokémon
Type: Ground/Fighting
Height: 2,2 m
Weight: 320,0 kg
 
Iron Treads:
Volgens de geruchten is deze Pokémon een wapen dat gemaakt is met buitenaardse technologie, hoewel niemand het zeker weet. Iron Treads kan plotseling een ronde vorm aannemen en al rollend een snelle aanval lanceren.*


Name: Iron Treads
Category: Paradox Pokémon
Type: Ground/Steel
Height: 0,9 m
Weight: 240,0 kg
 
* Deze informatie staat in een paranormaal magazine dat bewaard wordt op de academie. De geldigheid ervan is niet getoetst.
 
De evoluties van de drie eerste partner-Pokémon
 
Evoluties van Sprigatito:
 
Name: Floragato
Category: Grass Cat Pokémon
Type: Grass
Height: 0,9 m
Weight: 12,2 kg
Ability: Overgrow


Name: Meowscarada
Category: Magician Pokémon
Type: Grass/Dark
Height: 1,5 m
Weight: 31,2 kg
Ability: Overgrow


Evoluties van Fuecoco:
 
Name: Crocalor
Category: Fire Croc Pokémon
Type: Fire
Height: 1,0 m
Weight: 30,7 kg
Ability: Blaze


Name: Skeledirge
Category: Singer Pokémon
Type: Fire/Ghost
Height: 1,6 m
Weight: 326,5 kg
Ability: Blaze


Evoluties van Quaxly:
 
Name: Quaxwell
Category: Practicing Pokémon
Type: Water
Height: 1,2 m
Weight: 21,5 kg
Ability: Torrent


 
Name: Quaquaval
Category: Dancer Pokémon
Type: Water/Fighting
Height: 1,8 m
Weight: 61,9 kg
Ability: Torrent


Nog meer Gym Leaders uit de regio Paldea
 
Katy
Katy is een Gym Leader van het type Bug die uitbaatster is van Patisserie Soapberry.


 
Kofu
Deze Gym Leader van het type Water staat ook bekend als de ‘Surging Chef’. Hij heeft een warm, hartelijk en joviaal karakter en is de eigenaar en chef-kok van restaurant Kofu Lounge in Cascarrafa.
 


Larry
Deze Gym Leader van het type Normal is tevens zakenman.
 


Tulip
Tulip is Gym Leader van het type Psychic. Ze is een make-up artist die ogenschijnlijk betoverende make-up aanbrengt met behulp van haar Pokémon.
 


Ryme
Ryme is een legendarische rapper en Gym Leader van het type Ghost die ook bekendstaat als de MC van RIP.


 
De bazen die Team Star leiden**
 
Giacomo
Hij is de baas van de Dark-groep van Team Star, de zogenoemde Segin-ploeg. Hij blijkt soms dj-software te gebruiken om solo verrassingsconcerten te geven.
 


Eri
Zij is de baas van de Fighting-groep van Team Star, de zogenoemde Caph-ploeg. Ze is een atlete die zeer toegewijd is bij alles wat ze doet. Ze gebruikt haar ervaring met persoonlijke discipline om leiding te geven aan het trainingsprogramma van Team Star.


 
Atticus
Atticus is de baas van de Poison-groep van Team Star, de zogenoemde Navi-ploeg. Hij kan heel goed bijzondere modeontwerpen bedenken en naaien. Zijn passie en bekwaamheid staan in hoog aanzien.


 
Ortega
Hij is de baas van de Fairy-groep van Team Star, de zogenoemde Ruchbah-ploeg. Hij ondersteunt het team ook als monteur. Hij bouwt namelijk de Starmobiles.


 
Nieuwe Ability’s voor Paradox Pokémon
 
Protosynthese
Protosynthese is een Ability waarover Paradox Pokémon in Pokémon Scarlet beschikken. Deze Ability is het effectiefst als de Pokémon die hierover beschikt, het Booster Energy-item vasthoudt of zich in fel zonlicht bevindt.
 
Quark Drive
Quark Drive is een Ability waarover Paradox Pokémon in Pokémon Violet beschikken. Deze Ability is het effectiefst als de Pokémon die hierover beschikt, het Booster Energy-item vasthoudt of zich op elektrisch geladen terrein bevindt.
 
Eind februari update van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet
Updateversie 1.2.0 met onder meer bugfixes en toegevoegde functionaliteit staat gepland voor eind februari. Binnenkort worden er meer details bekendgemaakt.
 
Ga voor meer informatie over Pokémon Scarlet en Pokémon Violet naar Pokemon.com/ScarletViolet.

** Bepaalde outfits verschillen per spelversie.

Bron en foto © Pokémon