Home Games EA SPORTS™ F1® 23 is nu wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation, Xbox...

[Video] EA SPORTS™ F1® 23 is nu wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation, Xbox en PC

© Electronic Arts

Van de terugkeer van de verhalende spelmodus Braking Point tot nieuwe Precision Drive™ Pad-technologie en verbeterde besturing: EA SPORTS™ F1® 23 zit boordevol nieuwe features. Daarnaast bevat de game ieder team, iedere coureur en alle circuits uit het 2023 FIA Formula One® World Championship.

© Electronic Arts

Vandaag viert Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) de wereldwijde launch van EA SPORTS™ F1® 23, een officiële videogame van het FIA Formula One World Championship™. F1® 23 is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam. Niet alleen is de besturing geüpgraded met behulp van feedback van echte F1-teams, maar ook bevat F1® 23 Precision Drive™-technologie, zodat spelers die de game met een gamepad besturen een authentieker, realistischer gevoel ervaren als zij over het circuit scheuren. Alle circuits uit het 2023-seizoen, inclusief het Las Vegas Sprint Circuit en het Losail International Circuit in Qatar, zijn gedetailleerd nagemaakt en spelers hebben de mogelijkheid het op te nemen tegen ieder team en iedere coureur die dit seizoen deelnemen. Terug van weggeweest is de verhalende spelmodus Braking Point, inclusief een nieuwe cast, terugkerende publiekslievelingen en een gloednieuw raceteam dat zichzelf op de kaart probeert te zetten: Konnersport.

“F1 23 heeft alles in huis om onze spelers op hun wenken te bedienen als zij op jacht gaan naar de wereldtitel en opgaan in de wereld van Formula 1. Dit jaar brengen we nog meer spelers samen met F1 World, houden we de spelervaring verfrissend met tijdelijke uitdagingen gedurende het 2023-seizoen en hebben we een nieuw safety rating-systeem geïmplementeerd om competitief racen in multiplayer gezond en respectvol te houden”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “Ongeacht of zij de game spelen met een racestuur of gamepad: dankzij directe feedback van echte F1-coureurs en de toevoeging van Precision Drive-controllertechnologie wordt de besturing en controle over de auto naar een hoger niveau getild. Spelers krijgen nog sterker de indruk hoe het is om de snelste voertuigen in de motorsport te besturen.”

© Electronic Arts

Bekende en nieuwe personages
Braking Point 2 focust zich op het leven van de jonge Aidan Jackson en zijn aartsrivaal Devon Butler. In dit hoofdstuk van het verhaal worden de coureurs teamgenoten in het nieuw gevormde raceteam Konnersport Butler Racing Team. Maar een nieuwe belofte doet ook haar intrede: Callie Mayer. Callie is de allereerste vrouwelijke winnaar van het F2™ World Championship en doet een gooi naar het bereiken van de Formula 1. Er staat veel op het spel en ze zal belangrijke beslissingen moeten nemen die invloed hebben op haar Performance en Reputation. Daarnaast zijn er via Callie extra doelstellingen en beloningen tijdens twee hectische seizoenen vrij te spelen. 

Klaar voor de start? F1® World!
F1® World is een centraal onderdeel van de solo- en multiplayer-ervaring in F1® 23. Coureurs worden hier op nieuwe manieren met elkaar verbonden en krijgen dagelijkse, wekelijkse en seizoensgebonden uitdagingen voorgeschoteld die samenhangen met de racekalender uit het echte leven. De F1® World-hub heeft een compleet nieuwe look gekregen en helpt nieuwkomers om zich een weg te banen door de wereld van Formula 1®. Met behulp van uitdagingen kunnen zij hun vaardigheden verbeteren voordat ze op jacht gaan naar podiumplaatsen. Daarnaast is F1® World de thuisbasis van geliefde spelmodi, waaronder Grand Prix en Time Trial en ook maakt het gebruik van een nieuw progressiesysteem, waarmee spelers upgrades voor hun auto’s, liveries, race-outfits en helmen kunnen vrijspelen.

Op sociaal vlak zet F1® World een nieuwe stap dankzij het safety rating-systeem, waarmee een eerlijke, competitieve omgeving wordt gecreëerd en waarin coureurs met dezelfde mentaliteit aan elkaar worden gekoppeld. Tot slot is de Ranked-modus op de schop gegaan. De vaardigheden van de speler zijn hierin nu doorslaggevender, omdat er wordt geracet met auto’s met vergelijkbare prestaties. Ook maakt F1® 23 gebruik van een op divisies gebaseerd systeem dat promotie en degradatie mogelijk maakt.

Nieuwe features op basis van community-feedback
Als reactie op feedback van spelers is er 35% race-afstand toegevoegd aan de game. Deze feature was voorheen enkel beschikbaar als onderdeel van de Formula 1® Esports Series. Ook vormen rode vlaggen een nieuw spelelement om meer strategie aan de races in F1® 23 toe te voegen. Naast alle 23 circuits van het 2023 FIA Formula One World Championship, inclusief updates uit het echte leven die het huidige seizoen weerspiegelen, bevat F1® 23 drie additionele racecircuits: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal). Deze circuits zijn speelbaar in alle F1®- en F2™-events.

De game bevat door de fans gewaardeerde spelmodi, waaronder Carrière, Mijn Team en het aanzienlijk verbeterde Leagues, dat toegankelijk is via het EA Racenet. Hier zijn spelers in staat om custom multiplayer-kampioenschappen vorm te geven, te plannen, te managen en eenvoudig deel te nemen.

Speciale editie met hoofdrol voor Max Verstappen
Naast de Standard Edition kunnen spelers kiezen voor de F1® 23 Champions Edition. Deze editie is alleen digitaal verkrijgbaar en niemand minder dan huidig wereldkampioen en EA SPORTS-ambassadeur Max Verstappen prijkt hier op de cover. De Champions Edition bevat, naast de volledige game, een Max Verstappen Racewear Pack, Braking Point 2 Icons- en Vanity Item Pack, Dual Entitlement*, een XP Boost, F1® World Bumper Pack, 18,000 PitCoin en vier nieuwe Mijn Team-Icons: Nigel Mansell, Jamie Chadwick, Pastor Maldonado en Kamui Kobayashi.

De eventkalender begint met de 60ste verjaardag van McLaren
Om de release van de game en de 60ste verjaardag van McLaren te vieren kunnen spelers deelnemen aan een speciaal F1® World-evenement en het McLaren Triple Crown-ontwerp vrijspelen voor hun eigen F1® World-auto. Het design is gebaseerd op een speciale livery die het team eerder presenteerde tijdens de Monaco Grand Prix om zijn grootste prestaties in de motorsport te symboliseren. Meer events met speciale beloningen die in lijn liggen met de racekalender in het echte leven volgen in de komende maanden.

Bron en foto © Electronic Arts