Home Games Trust ontvangt gouden EcoVadis medaille

Trust ontvangt gouden EcoVadis medaille

© Trust

Trust heeft een voortdurende focus op het produceren van duurzamere producten op een eerlijke en ethische manier en begint het nieuwe jaar met goed nieuws! Trust heeft onlangs de EcoVadis Gold Medal ontvangen. Hiermee behoort Trust tot de top 5% van duurzame bedrijven in de industrie. Dit is een geweldige prestatie en stimuleert de ecologische doelstellingen van het bedrijf voor 2023 alleen maar verder.

Nadat Trust milieu, maatschappij en bestuur in haar bedrijfsstrategie heeft geïntegreerd, heeft het een aantal positieve veranderingen doorgevoerd om producten te produceren die beter zijn voor mens en milieu. Daartoe behoren niet alleen de eis dat leveranciers BSCI-gecertificeerd zijn en certificeringen die de herkomst van gerecyclede materialen garanderen, maar ook de focus op het duurzamer maken van de producten zelf.

In 2022 is het eco-portfolio van het bedrijf uitgebreid met de komst van nieuwe producten, zoals de Trezo, Fyda en Boye. Deze zijn allemaal gemaakt van gerecyclede materialen en hebben duurzamere verpakkingen, zoals de 100% plasticvrije verpakking van de YVI+ muis. Het bedrijf streeft ernaar 80% van alle nieuwe producten te maken van gerecycled materiaal en dat 90% van alle nieuwe verpakkingen van FSC®-gecertificeerd karton is.

Deze inspanningen resulteerden eind 2022 in het verkrijgen van de Gold EcoVadis award. Trust werd in het bijzonder geprezen voor haar duurzame inkoop (top 1% in de industrie). CEO Jeroen Hoogland zegt over het behalen van de Gold award: “We zijn ontzettend trots dat we deze award hebben ontvangen. Dit resultaat toont de duurzaamheidsambities van Trust in onze doelstelling, visie en missie. Het toont de impact van onze duurzaamheidsinspanningen in de hele Trust-organisatie op alle gebieden van milieu, maatschappij en bestuur. Het is het resultaat van een geweldige samenwerking binnen en buiten Trust en het zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van onze industriepartners.”

Hoewel de gouden medaille van EcoVadis een fantastische prestatie is, is dit niet het einde van de inspanningen van het bedrijf om het milieu te beschermen en consumenten te blijven voorzien van producten die ze kennen, waar ze van houden en vertrouwen in hebben. Hoogland zegt: “Het is onze intentie om onze voetafdruk te blijven verkleinen waar we kunnen. Dit zullen we doen door middel van een aantal duurzame projecten, samen met een voortdurende focus op het inspireren van andere bedrijven en partners om met ons samen te werken op een manier die eerlijk is voor mensen en de planeet.”

2023 wordt zeker weer een jaar vol uitdagingen en kansen met betrekking tot de duurzaamheidsinspanningen van Trust. Zo werkt het bedrijf momenteel aan het vinden van de juiste gerecyclede, maar betaalbare materialen voor de onderdelen van een nieuwe gamestoel, als aanvulling op het FSC®-gecertificeerde hout en de gerecyclede stof die gebruikt zal worden. De stoel wordt dit jaar geïntroduceerd in de eerste schuimvrije verpakking voor een gamestoel, met als doel de stoel ook SIOC-proof* te maken.

Schuim als buffer in verpakkingen heeft een negatieve invloed op het milieu. Trust heeft zich hier vorig jaar hard voor willen maken via de KVK Business Challenge in Nederland. Hoewel er momenteel geen duurzaam alternatief is, is het vinden van een oplossing hiervoor slechts een van de uitdagingen die Trust in 2023 graag wil aangaan. De stappen lijken misschien klein, maar al met al is het effect op de toekomst juist het tegenovergestelde. Door doelen als deze voor 2023 te stellen, en andere activiteiten, hoopt het bedrijf zijn partners en anderen in de industrie te blijven uitdagen om ook duurzamer te worden.
 
* Het vervoeren van de producten in de oorspronkelijke verpakking voor de consument, zonder extra verpakking

Bron en foto © Trust