Home Games Tijd om de arena te veroveren in Monster Truck Championship

Tijd om de arena te veroveren in Monster Truck Championship

NACON en TEYON nodigen je uit om deel te nemen aan spectaculaire competities in Monster Truck Championship. Deze monster truck-simulatie is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Steam, en verschijnt op 19 november 2020 voor de Nintendo Switch TM.

Monster Truck Championship is een unieke simulatie die spelers laat deelnemen aan verschillende competities in 25 Amerikaanse stadions en circuits. Maar verwacht niet dat je daar waanzinnige sprongen en stunts kunt maken door simpelweg gas te geven, want spelers moeten de physics van de voertuigen daadwerkelijk leren beheersen om race-records te halen en realistische tricks uit te voeren. Monster Truck Championship laat je getrouw ervaren wat er komt kijken bij het besturen van deze krachtige motorvoertuigen, zoals de onafhankelijke besturing van voor- en achterwielen, het inschatten van massaverplaatsingen in bochten en het voorspellen van stuiterbewegingen na  sprongen.

Monster Truck Championship biedt spelers toegang tot vijf verschillende soorten evenementen: Race, waarin je probeert als eerste te eindigen nadat je een bepaald aantal rondes tegen andere coureurs hebt geraced; Time-Trial, waarin je probeert de snelste tijd neer te zetten; Drag Races, waarin je het opneemt tegen één andere coureur op een kort deel van de track; Freestyle, waarin je probeert zoveel mogelijk spectaculaire tricks uit te voeren; en Destruction, waarin je wordt beloond voor elk voorwerp dat je sloopt!

Monster Truck Championship heeft ook een Career-mode waarin spelers deelnemen aan verschillende toernooien, hun voertuigen na gewonnen races kunnen upgraden, en hun team en financiën kunnen beheren. Doel is om de ultieme prijs te veroveren: de Professional League Champion worden tijdens de Monster Truck Finals!

Spelers kunnen achter het stuur kruipen van 16 voertuigen, elk met zijn eigen aanpassingsopties: verander de motor voor snellere acceleratie en een hogere maximumsnelheid, wissel van banden om de tractie te veranderen of kies de beste vering om de indrukwekkendste tricks uit te voeren! Al deze elementen zijn ook nauwkeurig in te stellen om het voertuig optimaal af te stemmen op elke uitdaging. Daarnaast kunnen spelers het uiterlijk van hun voertuigen veranderen door het kiezen van de kleur, accessoires voor de voor- en achterkant en stickers. In totaal zijn een dik dozijn elementen aanpasbaar, zodat alle coureurs kunnen tonen wat ze waard zijn met hun eigen stijl en besturing, zowel in de mode voor één speler als in online-competities voor maximaal acht spelers.

Om nog meer in het spektakel op te gaan, kun je overschakelen naar de cockpit-camera en het opwindende gevoel ervaren dat je krijgt als je hoog boven de track rijdt. Na het uitvoeren van een trick wordt de camera zo geplaatst dat je je move vanuit de beste hoek kunt bewonderen, soms zelfs in slowmotion!

Monster Truck Championship is rijk aan content, inclusief:

  • 25 circuits in verschillende Amerikaanse steden
  • 5 soorten evenementen: Race, Time-Trial, Drag Races, Freestyle en Destruction
  • 16 trucks die je kunt aanpassen met meer dan 50 opties
  • Realistische besturing en physics, inclusief onafhankelijke besturing van voor- en achterwielen en aanpassingsmogelijkheden voor diverse mechanische elementen, zoals de vering, versnellingen en motor
  • Een online-mode voor monsterlijke races met maximaal 8 spelers tegelijk
  • Een Career-mode waarin je je voertuig, sponsors en technici moet managen om je prestaties en inkomsten te verbeteren

Monster Truck Championship is nu verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One en Steam, en vanaf 19 november voor de Nintendo Switch™.

Bron © Nacon

Vorig artikelEerste trailer Monster Hunter met Milla Jovovich van regisseur Paul W.S. Anderson
Volgend artikelNight City Wire onthuld nieuwe Cyberpunk 2077 details