Home Business Starters vinden al gamend nieuwe (bij)baan

Starters vinden al gamend nieuwe (bij)baan

© SD Worx

‘The Job Games’ van SD Worx combineert recruitment met gamification

Als starter op de banenmarkt is het soms lastig om uit het grote vacatureaanbod een goede keuze te maken. Jongeren en pas afgestudeerden weten niet goed wat ze willen, waar ze moeten beginnen met hun zoektocht en welke skills ze nodig hebben voor een bepaalde functie.

Daarom start de wervingsafdeling van HR-dienstverlener SD Worx met ‘The Job Games’. Met behulp van dit spel kunnen starters spelenderwijs ontdekken welke functie goed bij hen past. Starters, pas afgestudeerden en andere jongeren kunnen via dit spel kennismaken met verschillende sectoren en de daarbij horende skills. Zo weten zij welke functie goed bij hen past.

Maurice Bisschop, General Director SD Worx Staffing Solutions Nederland: “We zien nog steeds dat starters regelmatig worstelen met de vraag welke functie bij hen past. Met The Job Games bieden we een leuke ervaring, maar gaat het inhoudelijk wel over specifieke banen die wij voor de kandidaten kunnen invullen. We zijn een belangrijke partner voor het verbinden van bedrijven met de juiste mensen en hebben een brede vacaturedatabase.”

Passende functie
The Job Games is een toegankelijke en laagdrempelige manier om werkzoekenden in contact te brengen met de vacatures van SD Worx. Millennials besteden veel tijd op het internet en spelen regelmatig online games. Met The Job Games spelen ze een spel en leren ze tegelijkertijd iets bij over de vaardigheden die bij bepaalde functies verwacht worden. Daarnaast maken de spelers ook kans op het winnen van een iPhone 13.

Drie spellen in drie talen
Op de website van The Job Games kunnen werkzoekenden kennismaken met SD Worx en kunnen ze in het Nederlands, Engels of Frans drie verschillende games spelen:

  • Super Picker (orderpicker)
    Belangrijke skill: snelheid
  • Master Operator (productiemedewerker)
    Belangrijke skill: nauwkeurigheid
  • Customer Hero (medewerker callcenter)
    Belangrijke skill: klantgerichtheid

Bron ewn fotoi © SD Worx

Vorig artikelBear’s Den – Ancienne Belgique, Brussel -> 10/05/2022> Extra concert
Volgend artikelChris de Stoop, Aleid Truijens en Gerda Blees in Brommer op zee