Home Games Ronnie Flex daagt FIFA 20-spelers uit om zijn ‘Team Nori’ te verslaan

Ronnie Flex daagt FIFA 20-spelers uit om zijn ‘Team Nori’ te verslaan

Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) aangekondigd dat de Nederlandse rapper Ronnie Flex zijn ideale elftal heeft samengesteld in FIFA 20. Zijn favoriete team, Team Nori, is vanaf nu beschikbaar als Featured Squad Battle in de game. In de populaire spelmodus FIFA Ultimate Team (FUT) kunnen spelers van over de hele wereld zijn team proberen te verslaan. Spelers behalen door het spelen van verschillende Squad Battles punten waarmee een eindscore voor deze week in deze game mode behaald wordt. Met een hoge score maken spelers kans om het unieke in-game shirt voor hun eigen team te kunnen gebruiken. Deze zullen ze dan volgende week als beloning in FIFA Ultimate Team (FUT) ontvangen.

Het team bestaat voornamelijk uit Nederlandse spelers, met een volledig Nederlands basisteam, inclusief iconen als Ruud Gullit en hedendaagse helden als Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Daarnaast maken nog een aantal (oud)-Feyenoorders als Steven Berghuis, Stefan de Vrij en Jean-Paul Boëtius hun opwachting in de selectie. De spelers met de hoogste scores in Squad Battles deze week ontvangen een unieke beloning in de vorm van een zeer flitsend tenue dat speciaal voor Ronnie ontworpen is door grafisch illustrator Mickey Cohen. 

Het basiselftal met de namen en posities gekozen door Ronnie Flex:

 • GK: Edwin van der Sar
 • LB: Patrick van Aanholt
 • CB: Stefan de Vrij
 • CB: Virgil van Dijk
 • RB: Denzel Dumfries
 • CM: Georginio Wijnaldum 
 • CM: Clarence Seedorf
 • CAM: Jean-Paul Boëtius  
 • CF: Memphis Depay
 • CF: Ruud Gullit
 • RW: Steven Berghuis

Ronnie Flex ziet hiermee een droom werkelijkheid worden: ‘Ik speel FIFA al ontzettend lang en het is altijd een droom van mij geweest om in de game terecht te komen. Wanneer ik hoorde dat ik een uniek shirt mocht ontwerpen waarmee iedereen kan spelen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het was geweldig om de vrijheid te krijgen om het shirt te ontwerpen en om mijn dreamteam samen te stellen. Het is uniek en tof om legendarische spelers van eigen bodem samen te kunnen voegen met mijn helden van nu’, zegt hij.

Wat is een Squad Battle? 
Squad Battles is een onderdeel van FIFA Ultimate Team waarin spelers progressie kunnen boeken en uitdagingen kunnen voltooien tegen door AI-aangedreven teams. Iedere week kunnen spelers het met hun eigen team opnemen tegen deze AI in verschillende moeilijkheidsgraden. Aan het eind van de week ontvangt de speler een beloning die in verhouding staat tot zijn prestaties. Iedere week is er één Featured Squad Battle, waarin het favoriete team van een grote ster als tegenstander beschikbaar is voor alle FIFA-spelers ter wereld.

Ronnie Flex’ Featured Squad Battle
De Featured Squad Battle van Ronnie Flex is nu in-game beschikbaar. Hiermee treedt de rapper in de voetsporen van andere wereldsterren als Childish Gambino, Nicky Romero en Virgil van Dijk.

Bron © Electronic Arts