Vanaf het begin van de pandemie heeft Razer een proactieve rol gespeeld in de strijd tegen COVID-19. Zo heeft het bedrijf zijn productiefaciliteiten omgebouwd om gecertificeerde medische maskers te produceren. Daarnaast heeft Razer een miljoen chirurgische gezichtsmaskers gedoneerd aan de gezondheidszorg in het kader van zijn Razer Health-initiatief. Project Hazel is een logische vervolg op dit initiatief. Het slimme mondkapje richt zich op het toegenomen belang van hygiëne en voorbereiding op onverwachte gezondheidsrisico’s. Het richt zich ook op de milieuproblematiek van wegwerpmaskers, terwijl het de kenmerken van een
persoonlijk beschermingsmiddel voor meervoudig gebruik verbetert.

Om consumenten verder voor te bereiden op het nieuwe normaal, heeft het concept N95 adembescherming van medische kwaliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van afneembare en oplaadbare actieve ventilatoren en Smart Pods die de luchtstroom reguleren. De Smart Pods met hoge bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE) filteren minstens 95% van de deeltjes in de lucht en zijn vochtbestendig.

Voor een betere sociale interactie heeft Project Hazel een transparant ontwerp. Zo kunnen gezichtsuitdrukkingen zoals een glimlach worden gezien en kunnen slechthorenden liplezen wat de drager zegt. De binnenverlichting wordt automatisch geactiveerd in het donker, zodat de dragers zich duidelijk kunnen uitdrukken, ongeacht de lichtomstandigheden.

Omdat mondkapjes de stemmen dempen, maakt Razers concept gebruik van Razer VoiceAmptechnologie (patent aangevraagd). Hierbij wordt met behulp van een ingebouwde microfoon en versterker de spraak van de gebruiker verbeterd zodat deze duidelijk kan communiceren en tegelijkertijd veilig blijft.

Om de verspilling van wegwerpmaskers te verminderen, maakt Project Hazel gebruik van vervangbare en oplaadbare disk-achtige ventilatoren. Deze kunnen eenvoudig worden ontsmet door ze te plaatsen in de draadloze oplaadbox met desinfecterend UV-licht aan de binnenkant. Verlichtingsindicatoren geven het oplaadniveau aan en het mondkapje kan gemakkelijk een hele dag worden gedragen als de batterij volledig is opgeladen. Het waterdichte, krasbestendige
mondkapje is zowel sterk als duurzaam. Het is gemaakt van recyclebaar plastic om het afval dat door wegwerpmaskers wordt veroorzaakt tot een minimum te beperken.

Het slimme mondkapje heeft siliconen randen en biedt comfort met actieve luchtkoeling en – regulering, waardoor er frisse lucht wordt binnengebracht en CO2 wordt afgevoerd. Het resultaat is een luchtdichte afsluiting en het mondkapje heeft verstelbare oorlussen. Voor meer vermaak en stijl, kunnen dragers twee aanpasbare Razer Chroma RGB-verlichtingszones activeren met 16,8 miljoen kleuren en een reeks aan dynamische lichteffecten.

Project Hazel zal verder worden geoptimaliseerd door middel van strenge tests en feedback van gebruikers om te zorgen voor maximale veiligheid, comfort en bruikbaarheid. Het ontwerp zal ook voortdurend worden verbeterd om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van gebruikers. Project Hazel zal fundamenteel zijn voor Razers voortdurende steun en toewijding aan de gezondheid en veiligheid van de gemeenschap.

“Razer beseft zich dat de toekomst onzeker is en daarom is het onze plicht om de leden van onze gemeenschap te beschermen en hen voor te bereiden op onzichtbare bedreigingen”, aldus MinLiang Tan, mede-oprichter en CEO van Razer. “Het Project Hazel mondkapje-concept is bedoeld om zowel functioneel als comfortabel en nuttig te zijn voor de interactie met anderen, met behoud van een aangename uitstraling.”

Bron © Razer

Comments

comments