Home Games Overweldigende vraag: gamescom 2024 vestigt nieuw early bird-record

Overweldigende vraag: gamescom 2024 vestigt nieuw early bird-record

Archief Gamescom © PlanetZone

66 procent meer ruimte en 28 procent meer bedrijven geregistreerd dan aan het einde van de early bird-fase voor 2023 +++ Records uit 2019 ook verbroken +++ Registraties uit 42 landen +++ Talrijke landenpaviljoens al bevestigd

Met het einde van de early bird-fase is gamescom 2024 uitstekend van start gegaan en heeft het een nieuwe mijlpaal bereikt. Nog nooit hebben zoveel bedrijven zich tot nu toe geregistreerd. Het aantal tot nu toe geregistreerde bedrijven en de hoeveelheid geboekte tentoonstellingsruimte overtreffen niet alleen aanzienlijk de cijfers voor 2023, maar breken ook de records van 2019.


In vergelijking met het voorgaande jaar registreerde gamescom 2024 een toename van 28 procent in het aantal geregistreerde bedrijven en een toename van 66 procent in geboekte tentoonstellingsruimte. Ten opzichte van 2019 was er ook een toename van 21 procent in het aantal exposanten en een toename van 10 procent in tentoonstellingsruimte. Bedrijven komen uit 42 landen. Talrijke landenpaviljoens zijn ook bevestigd, waaronder Australië, België, Bulgarije, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Malta, Nederland, Peru, Polen, Servië, Spanje, Zwitserland, Zuid-Korea, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Oliver Frese, COO van Koelnmesse: “Het overweldigende boekingspercentage in dit vroege stadium is een indrukwekkend bewijs van de grote belangstelling voor gamescom en het essentiële belang ervan voor de industrie. We willen alle exposanten bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om zo vroeg een succesvolle gamescom 2024 te plannen. De positieve reacties motiveren ons nog meer om gamescom verder te ontwikkelen en nieuwe impulsen en ervaringen te creëren voor exposanten en bezoekers.”

Felix Falk, Managing Director van game – The German Games Industry Association: “Internationaal staan gamebedrijven al maanden onder grote druk, zoals de huidige consolidatiegolf laat zien. Dit maakt het positieve signaal van de vroege boekingsfase van gamescom des te sterker. De aanzienlijke stijging toont niet alleen op indrukwekkende wijze de relevantie van gamescom voor de wereldwijde game-industrie aan, maar ook dat bedrijven in de toekomst opnieuw een positievere ontwikkeling verwachten. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat gamescom 2024 hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren.”

Nog meer goed nieuws voor alle gamescom-fans: eind maart opent de gamescom 2024-ticketshop. Gamescom wordt van 21 tot en met 25 augustus gehouden in Keulen, Duitsland

Bron en foto © Gamescom