Home Games Meest populaire videogames en Twitch-streamers in elk land

Meest populaire videogames en Twitch-streamers in elk land

© Superdry

Uit nieuw onderzoek van Superdry is gebleken dat Fortnite wereldwijd de populairste videogame is en dat Twitch-streamer Ninja wereldwijd het meest wordt gezocht.

Met naar schatting 3,24 miljard gamers wereldwijdⁱ en Twitch-streamers die miljoenen verdienenⁱⁱ door de wereld uit te nodigen om hen te zien spelen, heeft Superdry de afgelopen 12 maanden Google-gegevens van 169 landen geanalyseerd om te ontdekken welke de populairste games en gamers zijn.

Fortnite, dat in 2017 werd uitgebracht, is een gratis battle royale game die op verschillende apparaten kan worden gespeeld en die de wereld heeft veroverd. Volgens de gegevens staat deze game in 106 landen bovenaan, waarmee deze wereldwijd de populairste game is. Minecraft, waarbij met blokken werelden worden gecreëerd in een driedimensionale ruimte, komt op de tweede plaats met 51 landen, waaronder Rusland, Brazilië en Zuid-Korea, waarin het meest naar de game wordt gezocht.

Hoewel Fortnite en Minecraft qua populariteit duidelijk de wereld domineren, komen Grand Theft Auto V, Genshin Impact en Valorant ook voor in de toplijst, hoewel dat slechts in een paar landen is.

GameAantal landen
1. Fortnite106
2. Minecraft51
3. GTA V2
=4. Genshin Impact1
=4. Valorant1

Populairste Twitch-streamers

Twitch-streamer Ninja staat bovenaan de lijst van populairste gamers wereldwijd, hoewel dit niet al te verrassend is aangezien de Amerikaanse gamer maar liefst 17 miljoen volgers heeft op het streamingplatform. Met 46 landen waarin het meest naar hem wordt gezocht, is Ninja bekend door het streamen van Fortnite Battle Royale en heeft hij zelfs gegamed met beroemdheden als Drake en Travis Scott.

TommyInnit, een Britse streamer, is de op een na meest gezochte Twitch-streamer ter wereld met 36 landen waarin naar hem en zijn livestreams wordt gezocht. Hij is pas 17 jaar oud en heeft het Guinness World Records voor het meest gevolgde Minecraft-kanaal op Twitch en de meeste kijkers van een Minecraft-livestream op Twitch.

De derde meest gegoogelde Twitch-streamer is AuronPlay uit Spanje, die 10,6 miljoen volgers heeft. Het zal geen verbazing wekken dat zijn gebruikersnaam het meest gezocht wordt in veel Spaanstalige landen, waaronder Bolivia, Chili en Peru.

Slechts twee vrouwelijke streamers halen de toplijst, Pokimane (populairst in 12 landen) en Pqueen (populairst in drie landen). Pokimane, een 25-jarige Marokkaans-Canadese streamer en internetpersoonlijkheid, is vooral bekend voor het streamen van League of Legends en Fortnite. De Turkse streamer Pqueen is al lang actief en heeft 1,7 miljoen volgers.

Twitch-gebruikersnaamAantal landen
1. Ninja46
2. TommyInnit36
3. AuronPlay14
4. Pokimane12
5. Squeezie8
=6. Faker7
=6. s1mple7
7. Nobru4
=8. Trymacs3
=8. Pqueen3
=9. Robleis2
=9. Anomaly2
=9. Markiplier2
=10. Rubius1
=10. ilMasseo1
=10. MissaSinfonia1
=10. alanzoka1
=10. Nick Eh 301
=10. Jacksepticeye1
=10. Ibai1
=10. Lirik1

Justin Lodge van Superdry zegt: “We weten dat veel van onze best verkopende items, zoals hoodies en loungewear, de perfecte kleding zijn voor een avondje gamen, maar we waren benieuwd naar de gegevens om erachter te komen van welke games en streamers videogamefans op dit moment niet genoeg kunnen krijgen. Het was geen echte verrassing dat Fortnite de uitgesproken favoriet was, maar de reeks Twitch-streamers was fascinerend om te zien, met topkanalen die over de hele wereld zijn gevestigd. We hopen dat het onderzoek mensen die nog niet aan gamen toe zijn, inspireert om een aantal van ’s werelds beste streamers te bekijken of zelfs een eigen kanaal op te zetten.”

Zie ook: https://www.superdry.nl/de-meest-populaire-twitch-streamers-ter-wereld

Bronnen:

https://www.statista.com/statistics/293304/number-video-gamers/

ⁱⁱ https://influencermarketinghub.com/twitch-money-calculator/

Methodologie:

Wereldwijde zoekgegevens werden in oktober 2021 door Superdry geanalyseerd met behulp van Google Keyword Planner om de meest gezochte games en streamers in 182 landen te vinden.

Met behulp van Twitch Metrics werden de 250 meest gevolgde Twitch-streamers geregistreerd en konden onderzoekers de meest gezochte streamers in elk land vinden.

Met behulp van Google Keyword Planner werden ook de top videogames voor elk jaar sinds 2000 geanalyseerd, om de meest gezochte videogame te vinden.

Bron en foto ©