Home Games FFXIV Patch 5.4 vanaf 8 december verkrijgbaar

FFXIV Patch 5.4 vanaf 8 december verkrijgbaar

Warriors of Light kunnen uitkijken naar nieuwe avonturen die op 8 december verschijnen, want SQUARE ENIX® heeft vandaag de releasedatum en details onthuld van FINAL FANTASY XIV Online’s volgende grote update, Patch 5.4. getiteld “Futures Rewritten”. Met deze patch begint een nieuw hoofdstuk in het hooggeprezen verhaal dat volgt op het spectaculaire slot van de Shadowbringers hoofdscenario-questline. 

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-uitzending van vandaag werd ook een nieuwe trailer onthuld die kijkers een eerste blik biedt op de gevarieerde content die Patch 5.4 zal leveren.

Daarnaast heeft producer en director Naoki Yoshida een speciaal wereldwijd livestream-evenement aangekondigd, de “FINAL FANTASY XIV Announcement Showcase.” Dit evenement zal plaatsvinden op 6 februari 2021 en brengt het laatste nieuws en aankondigingen voor FINAL FANTASY XIV. Details over wanneer en hoe de stream is te volgen worden later bekendgemaakt.

Patch 5.4 omvat forse updates en nieuwe content voor alle soorten spelers op pc, Mac, PlayStation®4, en PlayStation®5 via backward compatibility. Nieuwe spelers kunnen genieten van een uitgebreide free trial, die nu ook alle content bevat van de uitbreidingen A Realm Reborn™ en Heavensward™.  

 •          Nieuwe main scenario quests – Nu het lot van de First is veiliggesteld, keren de Scions terug naar de Source. Maar zal de nieuwe toekomst waar ze nu naar uitkijken de geschiedenis ingaan als een lied van hoop… of een klaagzang?
 •          Nieuwe Raid Dungeon: Eden’s Promise – Het derde hoofdstuk van deze raid-serie voor 8 spelers gaat verder met het verhaal van Ryne en haar mysterieuze tegenhanger Gaia, die er samen in slaagden het evenwicht te herstellen tussen de elementen van de Empty. Patch 5.4 brengt nieuwe uitdagende gevechten – inclusief een nieuwe baas ontworpen door KINGDOM HEARTS®-regisseur en FINAL FANTASY-veteraan, Tetsuya Nomura – beschikbaar in de moeilijkheidsgraden normal en savage.
 • Chronicles of a New Era – The Sorrow of Werlyt-updates – Na het verslaan van het Sapphire Weapon kunnen spelers verdergaan met hun poging om samen met Gaius het warmachina-ontwikkelingsproject van het rijk te dwarsbomen. Onlangs ontdekte informatie verwijst echter naar een andere vijand die in de schaduwen op de loer ligt: The Emerald Weapon.
 • Nieuwe trial: Castrum Marinum – Nu het bestaan van een warmachina met de codenaam Emerald is bevestigd, willen de Warriors of Light een preventieve aanval uitvoeren, om te voorkomen dat deze dreiging op de wereld wordt losgelaten. Spelers kunnen het Emerald Weapon uitdagen op de moeilijkheidsgraden normal en extreme.
 • Nieuwe dungeon: Matoya’s Relict – Spelers kunnen de voormalige werkplaats van de Archon Matoya verkennen, samen met mede-avonturiers, of een groep computergestuurde bondgenoten met behulp van het Trust-systeem.
 • Nieuwe Unreal Trial: The Navel (Unreal) – Patch 5.4 levert de volgende, sterkere versie van een bestaande primal, Titan. Hiermee krijgen level 80-avonturiers een nieuwe uitdaging en de kans om unieke prijzen te verdienen.
 • Nieuwe “Explorer Mode” – In deze nieuwe gameplay-mode kunnen spelers screenshots maken terwijl ze Shadowbringers-kerkers doorkruisen, zonder daarbij door vijanden gehinderd te worden. Spelers kunnen in deze modus ook mounts en minions oproepen in kerkers om hun screenshots verder te verbeteren.
 • Ocean Fishing-updates Er worden twee nieuwe visroutes toegevoegd aan de regio’s Black Shroud en Dravania, naast andere updates.
 • Performance Action-update – De speelbare instrumenten zijn uitgebreid met de viool.
 • Triple Triad-updates – Het populaire kaartspel krijgt verschillende updates en verbeteringen, waaronder UI-updates, vereenvoudigde deckbuilding-regels voor nieuwkomers en nieuwe toernooien. Daarnaast krijgen spelers de mogelijkheid om hun eigen toernooien te maken voor maximaal 8 spelers, waarbij ze zelf de spelregels kunnen aanpassen.
 • Updates voor crafters en gatherers – Patch 5.4 levert onder andere aanpassingen aan bepaalde crafter-acties en een vernieuwing van de collectable en aetherical reduction-systemen.
 • Ishgardian Restoration-update (Patch 5.41) – De vierde en laatste fase van de restauratie van de Holy See of Ishgard begint, waarbij spelers moeten samenwerken om hun werelden te herstellen.
 • “Save the Queen”-update (Patch 5.45) – Het nieuwe hoofdstuk van dit meerdelige avontuur met een scenario van de beroemde game-designer Yasumi Matsuno (FINAL FANTASY Tactics, FINAL FANTASY XII).  De update introduceert ook Delubrum Reginae — nieuwe, grootschalige gevechtscontent met een normal mode voor 24 spelers en een savage mode voor 48 spelers.
 • Resistance Weapon-updates (Patch 5.45) – Spelers die de Save the Queen-missiereeks in Patch 5.45 voltooien, kunnen hun Resistance Weapons met twee extra tiers upgraden. Met de tweede tier kunnen spelers ook bepaalde parameters van het wapen aanpassen aan hun speelstijl.
 • Blue Mage-update (Patch 5.45) – The limited job krijgt een aantal nieuwe updates, waaronder een hogere level-cap van 70, nieuwe blauwe magie om van vijanden te leren, nieuwe job-specifieke uitrusting en toevoegingen aan het Blue Mage Log.
 • Skysteel Tool-update (Patch 5.45) – Disciples of the Land and Hand kunnen hun Skysteel Tools verder upgraden om nog efficiënter te kunnen craften en gatheren.
 • Aanpassingen aan PvE- en PvP-acties, de toevoeging van quick matches aan Doman Mahjong, een nieuwe treasure hunt dungeon, nieuwe UI-skins, en meer.

  Daarnaast hebben SQUARE ENIX en Pusheen vandaag de aanstaande release aangekondigd van Pusheen iMessage-stickers met FINAL FANTASY XIV-thema. Deze speciale stickerset is gepland voor begin december en bevat twintig schattige stickers met Pusheen verkleed als een aantal bekende FINAL FANTASY XIV-jobs, -wezens en meer.

Nu er zoveel nieuwe content naar FINAL FANTASY XIV Online komt, is er nooit een beter moment geweest om de baanbrekende MMORPG te proberen. De gratis proefversie van de game is uitgebreid met content tot het einde van de Heavensward-uitbreiding, waarbij spelers tot acht speelbare personages kunnen creëren en de verschillende speelbare rassen, klasses en job kunnen ervaren zonder speeltijdbeperkingen, dus zo lang ze maar willen. Nieuwe avonturiers die de gratis proefversie willen spelen, kunnen zich hier registreren: https://sqex.to/FFXIVFreeTrial.

FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers is de derde uitbreiding van FINAL FANTASY XIV Online, en werd sinds de release in juli 2019 alom geprezen en hoog beoordeeld. FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers levert onder andere prachtige nieuwe omgevingen, de nieuwe gunbreaker- en dancer-jobs, de Hrothgar- en Viera-rassen, het Trust-systeem en veel meer, om zowel oude als nieuwe spelers honderden uren aan content te bieden.

Bron © Square Enix

Vorig artikelJohn van den Heuvel maakt vervolg op ‘De Jacht op de Mocro-Maffia’
Volgend artikelUitzending ‘De zaak Nicky Verstappen: achter de schermen bij het politieonderzoek’ mag doorgaan 
Ik ben de eigenaar van Planetzone