Home Games Fans van anime en JRPG’s opgelet: Sakurai Wars verschijnt op 28 april...

Fans van anime en JRPG’s opgelet: Sakurai Wars verschijnt op 28 april 2020 voor PlayStation 4

Vorig jaar kondigden we al aan dat Sakura Wars, één van SEGA’s grootste franchises, naar het Westen zou komen. Vandaag kunnen we tot ons grote genoegen de officiële releasedatum onthullen voor Sakura Wars op de PlayStation 4 –28 april 2020, dus al over een paar maanden! Nieuwsgierig naar wat Sakura Wars heeft te bieden? Bekijk de nieuwe Westerse onthullingstrailer!
Een terugkeer naar iets heel speciaals

In Japan is Sakura Wars één van SEGA’s grootste series. Het debuut verscheen in 1996 voor de SEGA Saturn en groeide uit tot een succesvolle franchise met sequels, spin-offs, anime, manga en zelfs theatershows. Enkele van de grootste creatieve geesten in de werelden van anime en JRPG’s hebben nu hun talenten met SEGA gebundeld om Sakura Wars naar een nieuwe generatie te brengen, en naar een nieuw publiek in het westen.

Voor deze reboot heeft SEGA vele van de originele makers weer bij elkaar gebracht en belangrijke bijdrages voor character design ontvangen van grootheden als Tite Kubo, Yukiko Horiguchi, BUNBUN, Fumikane Shimada, Ken Sugimori, Noizi Ito,  Shigenori Soejima en meer, voor een werkelijk spectaculaire productie.

In dit buitengewone avontuur treedt de Imperial Combat Revue op als Tokio’s verdedigingsleger tegen een demonische dreiging. Wanneer de Flower Division van dit leger, met soldaten die in vredestijd theaterartiesten zijn, niet voldoet aan de verwachtingen, dreigt deze divisie gesloten te worden. Als Seijuro Kamiyama, de pasbenoemde kapitein van dit gezelschap, is het jouw taak het tij te keren.

Tijdens je avontuur kun je met een kleurrijke cast aan personages communiceren via het dynamische LIPS-dialoogsysteem (dat kenmerkend is voor de serie), waarbij wat je zegt en hoe je dit zegt zowel op als buiten het slagveld invloed heeft. Deze invloed loopt door naar het energieke vechtsysteem met gigantische, door stoom aangedreven mechs die ‘spiricle armors’ worden genoemd en alleen bestuurd kunnen worden door personen met grote spirituele kracht. Dit alles wordt gepresenteerd in de stijl van een hoogwaardige anime-productie, compleet met prachtig geanimeerde filmpjes en dramatische personage-ontwikkelingen die je constant nieuwsgierig houden naar wat gaat komen!

Sakura Wars krijgt Japanse voice-acting met ondertitels in Engels, Duits, Frans en Spaans. Fysieke versies van Sakura Wars krijgen een omkeerbare hoes met de originele Japanse cover-art voor de game en een set stickers van de hoofdpersonages.

Sakura Wars verschijnt op 28 april 2020 voor de PlayStation 4. Bekijk voor meer informatie onze nieuwste trailer, en vergeet niet de officiële website te bezoeken: https://games.sega.com/sakurawars/.