Home Games Ervaar de Tweede Wereldoorlog als nooit tevoren met Medal of Honor: Above...

Ervaar de Tweede Wereldoorlog als nooit tevoren met Medal of Honor: Above and Beyond, verkrijgbaar vanaf 11 december

Respawn™ Entertainment, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA), en Oculus van Facebook kondigden vandaag tijdens Facebook Connect aan dat de langverwachte Virtual Reality (VR)-titel, Medal of Honor™: Above and Beyond wereldwijd uitgebracht wordt op 11 december 2020. Deze nieuwe, innovatieve en meeslepende titel combineert films en games op een spectaculaire manier en zal verkrijgbaar zijn in de Oculus Store voor Oculus Rift en op Steam met OpenVR-ondersteuning en cross-platform play.

“De Medal of Honor-franchise is altijd al een krachtige serie geweest die de onvertelde verhalen van oorlogshelden belicht, en vanaf het begin van deze serie in 1999 is ons doel geweest om herkenbare en emotioneel authentieke games te maken die trouw zijn aan de ervaringen van mensen die hebben gevochten en het meegemaakt hebben,” zei Peter Hirschmann, Director, Respawn Entertainment. “We zijn vereerd om deze ontroerende ooggetuigenverslagen van overlevenden en veteranen van de Tweede Wereldoorlog te delen en een meeslepende VR-ervaring te creëren die in gelijke mate hoogstaande actie en emotionele, intieme verhalen biedt.”

Medal of Honor™: Above and Beyond keert terug naar de roots van de serie en voert spelers mee naar een intense weergave van de Tweede Wereldoorlog die zich afspeelt op de grond, ter zee en in de lucht, en waarin spelers uit vliegtuigen kunnen springen, van bergen kunnen skiën en nazi-basissen kunnen saboteren. Aspirant-soldaten hoeven het niet alleen te doen: een ervaren sergeant en een jonge Britse hospik vergezellen je tijdens de singleplayer campagne en je zal in de game nog meer Medal of Honor-legendes tegenkomen, waaronder Manon Batiste en Dr. Gronek.

De singleplayer campagne vertelt een van de meest meeslepende Tweede Wereldoorlog-verhalen tot nu, in een robuuste en emotionele first-person ervaring. Het team van Respawn heeft de afgelopen vier jaar en honderden uren doorgebracht met het interviewen van veteranen en is naar de plaatsen gereisd waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld, om de emotionele toon van het spel goed te krijgen. Het team legde ook meer dan 120 pagina’s aan verbluffende performance capture vast om het ontroerende verhaal van heldendom en opoffering aan te vullen.

Daarnaast bevat Medal of Honor™: Above and Beyond diverse multiplayer speltypen, waarvan enkele alleen te spelen zijn in VR, en dankzij Steam-ondersteuning kunnen spelers cross-platform spelen op tal van verschillende apparaten. De komende maanden wordt meer onthuld over deze speltypen.

Bron © Electronic Arts