Home Games Electronic Arts creëert een nieuw realityprogramma, The Sims Spark’d

Electronic Arts creëert een nieuw realityprogramma, The Sims Spark’d

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), in samenwerking met Turner Sports’ esports- en gamingentertainmentmerk ELEAGUE en Buzzfeed Multiplayer, heeft vandaag de productie van de allereerste realitycompetitieserie bekendgemaakt die zich centreert rond EA’s populaire computerspelreeks, De Sims™. Al sinds de release in 2000 geeft De Sims een nieuwe draai aan wat het betekent om een gamer te zijn en geeft de game spelers de mogelijkheid om personages te creëren en besturen in een virtuele wereld waar ze zichzelf op een authentieke en betekenisvolle manier uit kunnen drukken. The Sims Spark’d vernieuwt realityprogramma’s door op een onderhoudende manier de community, creativiteit en verhaalkunst samen te brengen. Deelnemers krijgen creatieve uitdagingen om de meest unieke personages, werelden en verhalen te bouwen, allemaal verteld via de succesvolle, meest recente game uit de reeks, De Sims 4.

“Vanaf het allereerste begin is De Sims een grensverleggende ervaring geweest die spelers de kans geeft om gebeurtenissen in het echte leven na te spelen in de game. Dat is wat het zo bijzonder maakt,” zegt Lyndsay Pearson, GM van De Sims-reeks. “En dat is ook wat de show zo interessant maakt. We blijven die innovatieve geest voortzetten door onze community samen te brengen om het tegen elkaar op te nemen en hun verhalen op een compleet nieuwe manier in een realityprogramma te laten zien.”

“ELEAGUE is dé locatie voor alle premium gamingcontent en The Sims Spark’d past perfect bij onze programmering met een focus op gaming, lifestyle en cultuur,” aldus Craig Barry, Chief Content Officer, Turner Sports. “We kijken uit naar deze volgende fase van onze samenwerking met EA terwijl we de populaire De Sims-reeks op TBS uitzenden.”

The Sims Spark’d gepresenteerd door ELEAGUE maakt zijn debuut op vrijdag 17 juli om 23.00 uur ET/PT op TBS. Afleveringen worden wekelijks uitgezonden op vrijdag (17, 24 en 31 juli en op 7 augustus) om 23.00 uur op TBS, met aanvullende uitzendingen op zaterdag (18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus) om 08.00 uur via het netwerk. BuzzFeed Multiplayer is de voornaamste digitale locatie voor de Benelux aangezien hier elke The Sims Spark’d-aflevering op de eerstvolgende maandag wordt gepubliceerd (op 20 en 27 juli en op 3 en 10 augustus).

“We zijn enorm enthousiast om de bijzonder geëngageerde Gen Z-community van BuzzFeed Multiplayer te betrekken bij een inventieve nieuwe manier van het vertellen van verhalen binnen de denkbeeldige wereld van De Sims,” zegt Branden Smith, Executive Producer van BuzzFeed Multiplayer. “De samenwerking met EA en TBS geeft ons de kans om fans nieuwe ervaringen te bieden en onze kernwaarden uit te bouwen door een inclusieve benadering van gaming op alle platforms en schermen te verspreiden.”

The Sims Spark’d is een vierdelige serie waarin de spelers deelnemen aan zowel vaardigheid- als eliminatieopdrachten. De hoofdprijs is $100,000 en deelnemers uit de De Sims-community strijden tegen de klok om indruk te maken op een panel van beroemde juryleden. De serie heeft een geweldige cast met American Idol-finalist Rayvon Owen als presentator die de game al sinds de basisschool speelt. Naast Rayvon zijn er drie juryleden die elk hun eigen kritische Sims-licht op de wedstrijd zullen laten schijnen. De eerste is BuzzFeed Multiplayer YouTube-personality Kelsey Impicciche, beroemd om haar eigen #100babychallenge serie die ze met De Sims heeft gemaakt. Als tweede hebben we singersongwriter Tayla Parx, die wat acteerwerk voor de game heeft gedaan en haar nummer ‘Me vs. Us’ in het Simlish (gametaal) voor het De Sims 4 Word Beroemd Expansion Pack heeft ingezongen. En als laatste hebben we Maxis™ game-ontwikkelaar, Dave Miotke. Maxis is de ontwikkelingsstudio achter de reeks waar Miotke, beter bekend binnen de community als SimGuruNinja, 15 jaar heeft gewerkt.

De 12 deelnemers, bekende online persoonlijkheden die elk in hun eigen onderdeel van De Sims-gameplay gespecialiseerd zijn, worden tijdens de eerste aflevering bekendgemaakt. Daarnaast, om gelijktijdig met de show uit te worden gezonden, begint er op vrijdag 17 juli een serie van uitdagingen in De Sims 4, de Spark’d Uitdaging* genoemd, waarbij de beste makers kans maken om voor een toekomstig seizoen van The Sims Spark’d te worden overwogen.

ELEAGUE trapt de show af met een speciale aflevering van ELEAGUE Game Night gericht op De Sims 4, die op vrijdag 10 juli om middernacht ET/PT op TBS wordt uitgezonden. Kelly Nugent en Ify Nwadiwe van ELEAGUE Super Punch powered by Twitch treden op als mede-presentatoren van deze één uur durende aflevering van Game Night, waarin deelnemers van The Sims Spark’d aan bod komen, waaronder presentator Rayvon Owen en deelnemers Doctor Ashley en Xmiramira. Nugent en Nwadiwe geven fans alvast een kijkje achter de schermen van de leukste momenten uit Spark’d met Owen, en brengen Doctor Ashley’s bouwkunsten en Xmiramira’s talent voor personagestyling onder de aandacht.

Bron© Electronic Arts