Home Games DOOM Eternal verpulvert verkooprecord van de franchise

DOOM Eternal verpulvert verkooprecord van de franchise

Bethesda Softworks®, een onderdeel van ZeniMax® Media, is trots om het kritische en commerciële succes van de lancering van DOOM® Eternal aan te kondigen, dat snel het verkooprecord van het openingsweekend heeft verpulverd, met een verdubbeling van de verkoopinkomsten ten opzichte van de launch van DOOM (2016). DOOM Eternal was de best-verkopende game van de week op Steam en ging meteen boven de 100,000 gelijktijdige spelers op het platform.

De succesvolle lancering van DOOM Eternal weerspiegelt diens wereldwijde lovende kritieken. Tot op heden heeft DOOM Eternal Metacritic-scores van respectievelijk 90/89/87 behaald op PC/Xbox/PS4 en een Critics Recommended-rating van 96% op OpenCritic – met verschillenden die het een duidelijke game-of-the-year mededinger vinden en één van de beste first person shooter campaigns noemen in de geschiedenis van het genre.

Hieronder enkele reviewquotes:

“Dit is hoe het voelt om de Magere Hein te zijn.” – Power Unlimited
“Doom Eternal is heerlijk hard“ – WANT.nl
“Adrenalinekick na adrenalinekick” – XGN.nl

Naast sterke reviews van de game, heeft idTech® 7, de engine die DOOM Eternal aandrijft, ook lovende woorden gekregen. Digital Foundry, een toonaangevende technologie-reviewer, gaf een gedetailleerde en uitgebreide analyse van de idTech engine, met als conclusie:

• “idTech 7 is ongelofelijk
• “De game is snel, optimaal en beeldschoon – en één van de meest impressionante titels die ik ooit heb gespeeld”
• “Zonder twijfel is DOOM Eternal één van de beste actiegames van deze generatie”

“We willen onze miljoenen fans bedanken voor hun enthousiaste steun van deze geweldige titel,” zei Ron Seger, SVP van Global Sales bij Bethesda Softworks. “Ondanks de sluiting van duizenden retailers, zijn we blij dat zo veel fans van DOOM Eternal genieten.”

DOOM Eternal is geschikt voor 18 jaar en ouder (PEGI 18) en is vanaf nu verkrijgbaar in twee edities; de Standaard Editie voor € 69.99 op PS4 en Xbox One en € 59.99 op pc, en de Deluxe Editie voor €99.99 op PS4 en Xbox One en € 89.99 op pc.

Vorig artikelNPO 3FM vernieuwt programmering
Volgend artikelHMD Global introduceert drie nieuwe Nokia-smartphones, waaronder de eerste 5G-smartphone die wereldwijd bruikbaar is en dataroamingdienst ‘HMD Connect’