Home Games Disintegration komt uit op 16 juni 2020

Disintegration komt uit op 16 juni 2020

Private Division en V1 Interactive hebben vandaag aangekondigd dat Disintegration op 16 juni 2020 digitaal wordt uitgebracht voor €49,99 op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Disintegration is de eerste titel van de dertig koppige, onafhankelijke studio opgericht door Marcus Lehto, één van de makers van Halo. Spelers die de game vooruitbestellen ontvangen cosmetische digitale content voor de multiplayer, waaronder een unieke Lost Ronin Midnight-crewskin, een Flex-emote, een Disintegration Medal Gravcycle-hanger en een platform-exclusieve geanimeerde spelers-banner. Pre-orders voor Disintegration zijn nu verkrijgbaar voor Xbox One en pc via Steam.

Disintegration is een sci-fi FPS die realtime tactische elementen combineert tot een compleet nieuwe ervaring. In een wereld die verscheurd wordt door honger en schaarste terwijl de planeet op de rand van de afgrond staat, heeft de mensheid een proces ontwikkeld om de harde realiteit te overleven. Dit proces wordt integratie genoemd en hierbij wordt een menselijk brein overgezet naar een robotwapen. In de chaos die volgt weet een agressieve, militaristisch legioen – de Rayonne – de macht te grijpen. Ze dwingen de rest van de mensheid om het voorheen optionele integratieproces te doorlopen zodat ze hun macht kunnen versterken.

Spelers besturen Romer Shoal, een zeer bekwame Gravcycle-piloot die een kleine groep outlaws aanvoert om verzet te bieden tegen het overweldigende Rayonne-leger. Tijdens een meeslepende singleplayer-campagne besturen spelers een Gravcycle die tot de tanden toe bewapend is. Leid Romer en zijn team door een reeks uiteenlopende missies vol actie, explosies en plotwendingen en drijf het Rayonne-leger terug om de laatste restanten van de mensheid hoop op overleving te bieden.

“Mijn verhalen worden altijd gestuurd door gameplay, en met Disintegration wilde ik een meeslepend verhaal vertellen rond spelsystemen die nog niet eerder zijn vertoond,” aldus Marcus Lehto, President en Game Director bij V1 Interactive. “Het zit in mijn bloed om memorabele personages en rijke werelden te creëren die verdergaan dan een standaard FPS-beleving. Ik kan niet wachten tot spelers het zelf kunnen ervaren.”

Naast de volledige singleplayer-campagne bevat Disintegration een hectische PvP-multiplayer waar piloten en hun bemanningen het tegen elkaar opnemen in drie speltypen en zes unieke maps. Spelers kunnen kiezen uit negen gestileerde ‘Crews’ die voor diverse speelstijlen geschikt zijn.

“De spelsystemen en het fantastische achtergrondverhaal van de campagne gaan nog een stapje verder in de competitieve multiplayer van Disintegration, en het speelt echt heerlijk,” zegt Kari Toyama, Lead Producer bij Private Division. “Het team bij V1 Interactive stopt een hoop fun en persoonlijkheid in de multiplayer door middel van de verschillende Crews, die ieder een eigen uiterlijk en aanpak hebben.” 

De multiplayer biedt een hele reeks cosmetische aanpassingen die gekocht of verdiend kunnen worden in de game, waaronder piloot- en bemanningsskins, cosmetische Gravcycle-aanpassingen en verschillende banners. Naast de multiplayer-content die uitkomt op de dag van release, zal het team van V1 de game blijven ondersteunen met content in verschillende seizoenen. 

Disintegration wordt op 16 juni 2020 digitaal uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, pc via Steam en andere digitale stores voor €49,99. Disintegration heeft van PEGI de leeftijdsclassificatie van 12+ gekregen.

Bekijk de nieuwe Disintegration-verhaaltrailer hieronder

Bron © Ubisoft