Home Games DIRT 5 luidt de volgende generatie van race-games in met de ultieme,...

DIRT 5 luidt de volgende generatie van race-games in met de ultieme, uitgebreide off-road ervaring

Codemasters® luidt vandaag de volgende generatie van race-games in met de aankondiging van DIRT 5™. Deze game verschijnt in oktober 2020 voor Xbox Series X, PlayStation® 5, Windows-pc (via Steam) en de huidige generatie van Xbox en PlayStation-systemen. Begin 2021 verschijnt de game ook voor Google Stadia. DIRT 5 is volledig geoptimaliseerd voor alle platformen en levert een spectaculaire, off-road-race-ervaring die spelers overweldigt met levensechte omgevingen, een eclectische soundtrack en dynamische weersomstandigheden.

DIRT 5 laat je racen op enkele van de geweldigste en mooiste locaties op aarde, zoals New York City en Rio de Janeiro, maar ook in de uithoeken van Griekeland en China. Op al die locaties kunnen spelers genieten van extreme races met diverse soorten voertuigen, inclusief buggy’s, trucks en rock bouncers, maar ook traditionele en moderne rallywagens.

De verhaalgedreven Career-mode is in alle opzichten uitgebreid met evenementen en uitdagingen op de zwaarste terreinsoorten. Voordat ze een race beginnen kunnen spelers zich creatief uitleven met de livery-editor die meer aanpassingsopties biedt dan ooit in de DIRT-serie. DIRT 5 laat spelers vorderen langs een non-lineair progressiepad, waarbij spelers zelf de evenementen kiezen waaraan ze willen deelnemen.

In DIRT 5 keert de mogelijkheid terug om met vier spelers op een gesplitst scherm te racen. De volledige lijst van game-modes wordt binnenkort aangekondigd, inclusief een nieuwe game-mode die focust op creativiteit en is ontworpen om samen met vrienden op de bank te spelen, of online tegen de beste spelers in het DIRT-universum.

De commentaren van DIRT 5 zijn ingesproken door beroemde stemtalenten als Nolan North en Troy Baker. Samen, en in hun unieke stijl, loodst dit dynamische duo spelers door de Career-mode. Daarnaast presenteren ze de in-game podcastserie van DIRT, met gastoptredens van andere beroemdheden uit de werelden van racen en gaming.

“Als studio zijn we grote fans van DiRT 2 en 3. Deze game is ons eerbetoon aan die delen: een grotere, uitgebreidere off-road-ervaring in een setting vol leven, uitdagingen en fun,” zei Robert Karp, development director van DIRT 5 bij Codemasters. “Of je nu onder uitdagende omstandigheden wilt strijden tegen computergestuurde tegenstanders of op een gesplitst scherm wilt racen tegen drie vrienden, met DIRT 5 zit je goed.”

Bron © Codemasters