Home Games Cricket 22: Een nieuwe generatie van cricket is gearriveerd!

Cricket 22: Een nieuwe generatie van cricket is gearriveerd!

© Big Ant Studios / Nacon

Big Ant Studios en Nacon, in samenwerking met de England and Wales Cricket Board en Cricket Australia, maken met plezier bekend dat het langverwachte Cricket 22: The Official Game of The Ashes nu verkrijgbaar is voor pc, PlayStation 5 en 4, Xbox Series X/S en Xbox One.

Cricket 22 bouwt voort op de hooggeprezen cricketsimulaties die Big Ant Studios het afgelopen decennium uitbracht, en tilt de hele ervaring naar een hoger niveau. Met – voor het eerst in de serie – graphics in 4K-resolutie, een geavanceerde nieuwe visual-engine, een verhalende career-mode en het grootste aantal licenties en spelvarianten in een cricket-game ooit, biedt Cricket 22 alle fans van cricket de mogelijkheid om de sport op hun eigen manieren te beleven.

“We vonden het geweldig om een cricket-game te bouwen voor een nieuwe generatie – de creatieve mogelijkheden van deze generatie hebben ons echt geholpen om Cricket 22 naar het volgende niveau te tillen,” zegt Ross Symons, CEO van Big Ant Studios. “Van de licenties tot de gloednieuwe career-mode en het commentaarteam, we hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat deze game zowel veteranen als nieuwkomers zal verbazen en verrassen.”

Cricket-fans kunnen komend jaar niet alleen delen in de opwinding van de Ashes-contest, maar ook deelnemen aan Australië’s Big Bash T20-competitie, de hoogst innovatieve nieuwe competitie in Engeland en Wales, The Hundred en het tropische feest van de CPL in het Caribisch gebied. Spelers kunnen het internationaal strijdtoneel betreden met volledig gelicenseerde games uit Australië, Engeland, West-Indië, Nieuw-Zeeland en Ierland.

In lijn met Big Ant Studios’ toewijding aan gelijkheid en gelijke representatie, zijn zowel de heren- als damesteams speelbaar in heel Cricket 22.

“We kunnen niet wachten tot Cricket 22 overal in het land in de winkels ligt als de officiële game van de langverwachte Ashes-serie,” aldus Stephanie Beltrame, Executive General Manager Broadcasting & Commercial van Cricket Australia.

“Big Ant Studios heeft wederom de beste cricketsimulatie op de markt geleverd, en we kijken ernaar uit om te zien hoe deze game zal helpen om cricket naar een nieuw publiek te brengen.

“Het is ook geweldig om meer competities en een bredere vertegenwoordiging te zien in Cricket 22, waarmee de game alles weerspiegelt wat geweldig is aan onze nationale sport, dat zich met trots als sport voor iedereen profileert.”

Cricket 22 voor de Nintendo Switch komt beschikbaar in januari 2022. Big Ant Studios staat erom bekend dat games tot lang na de release actief worden ondersteund, en spelers kunnen vergelijkbare support verwachten voor Cricket 22. Binnen enkele dagen wordt een robuuste roadmap uitgebracht die de komende activiteiten in kaart brengt.

Bron en foto: © Big Ant Studios / Nacon

Vorig artikelShowcasefestival en conferentie ESNS 2022 vindt geheel online plaats
Volgend artikel[video] In Singletown gaan koppels en proeven van het single-bestaan terwijl hun ex meekijkt