Home Games Beste racers ter wereld verzamelen in Amsterdam voor Gran Turismo World Series...

Beste racers ter wereld verzamelen in Amsterdam voor Gran Turismo World Series Showdown 2023

© Sony Playstation

De langverwachte Gran Turismo World Series komt voor het eerst naar Amsterdam voor de spectaculaire World Series Showdown 2023. Van 10 tot en met 12 augustus begeven racefans zich middenin de actie en krijgen ze een sneak peak achter de schermen. Het driedaagse evenement, dat plaatsvindt in Theater Amsterdam, trapt af met een exclusieve filmvertoning gevolgd door twee dagen vol digitaal racen van wereldklasse.

Het populaire evenement, dat dit jaar plaatsvindt in Theater Amsterdam, biedt racefans de kans zich onder te dompelen in de opwindende sfeer van de Gran Turismo World Series. Twee dagen lang komen de beste coureurs ter wereld samen in actie tijdens de Manufacturers en Nation Cups. Alle coureurs hebben zich online gekwalificeerd voor Gran Turismo™ 7, dat alleen beschikbaar is voor PlayStation®4 en PlayStation®5.

De World Series Showdown trapt af op donderdag 10 augustus met een exclusieve (voor platinum tickethouders) Gran Turismo filmvertoning in Pathé Tuschinski, gevolgd door een Q&A sessie met Kazunori Yamauchi, bedenker van de Gran Turismo-serie. Vanaf vrijdag 11 augustus zijn alle tickethouders welkom en zal er echt geracet worden. Tijdens de Manufacturers Cup op 11 augustus zullen twaalf vooraanstaande automerken het tegen elkaar opnemen, waaronder Toyota, Genesis en Mazda. Elk merk wordt vertegenwoordigd door drie getalenteerde coureurs, die zullen strijden in een teamcompetitie. De dag begint met een zinderende kwalificatieronde, gevolgd door een finale waarin elke coureur minstens één stint zal rijden.

Op zaterdag 12 augustus is het tijd voor de Nations Cup, eveneens gehouden in Theater Amsterdam. De 12 best geklasseerde coureurs uit de Nations Cup Online Series 2023 zullen teams van drie leiden en hun land of gebied vertegenwoordigen. Opnieuw wordt de startopstelling gesorteerd in een kwalificatiesessie voor de grote finale, waarin alle drie de coureurs van elk team achter het stuur plaats zullen nemen. Nederland en België zijn vertegenwoordigd, evenals Spanje, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Chili, Japan, Maleisië en Nieuw-Zeeland. Reguliere tickethouders hebben toegang tot de Manufacturers Cup en Nation Cup. Platinum en Gold tickethouders krijgen daarbij nog de mogelijkheid om zelf achter het stuur plaats te nemen; via een Pro-Am race kunnen zij in een team tegen andere deelnemers racen. Meer informatie over het evenement en de tickets is beschikbaar op de officiële website van Gran Turismo World Series

Bron en foto © Sony Playstation