Home Games AGON by AOC introduceert de AG405UXC; een 40-inch ultrawide-monitor met een verversingssnelheid...

AGON by AOC introduceert de AG405UXC; een 40-inch ultrawide-monitor met een verversingssnelheid van 144Hz

© AOC

AGON by AOC, het toonaangevende merk voor gaming-monitoren en IT-accessoires, heeft vandaag met trots de AGON AG405UXC aangekondigd. Deze ultrawide (21:9) gaming-monitor maakt deel uit van de gewaardeerde AGON-serie en is een krachtpatser op het gebied van prestaties. Zo beschikt de monitor over een 40-inch (100 cm) IPS-paneel met een resolutie van 3440 x 1440 en een verversingssnelheid van 144Hz. Hiermee is de AG405UXC klaar om een nieuwe standaard in de ultrawide-gamingmarkt neer te zetten. 

Verbreding van het gaming-landschap
Het vlakke 40-inch ultrawide IPS-paneel van de AG405UXC zorgt ervoor dat gebruikers volledig in de gamewereld opgaan. De monitor biedt een scherp en gedetailleerd beeld dankzij de resolutie van 3440 x 1440. Daarnaast zorgt de 144Hz verversingssnelheid en 1ms MPRT-reactietijd voor vloeiende en soepele beelden.

Verder is de monitor uitermate geschikt voor streamers en content creators. Zo kan de extra horizontale ruimte benut worden om chatvensters of streamingsoftware weer te geven. Het is zelfs mogelijk om volledige audio- en videosporen tijdens het bewerken van video’s weer te geven. 

Superieure prestaties van ultrabreed formaat
De AG405UXC is ontworpen voor gamers waarbij superieure visuele kwaliteit en uitstekende prestaties op een groot schermformaat van groot belang zijn. De imposante afmetingen en het ultrabrede 21:9-formaat van de monitor bieden daarmee een duidelijk voordeel voor gamers. Met name voor gamers die zich bezighouden met simulatie-, RTS- en role-playing-games. Vaak beschikken dit soort games over complexe interfaces, uitgebreide omgevingen en meerdere menu’s, die dankzij het extra schermoppervlak minder ruimte op het scherm innemen. Ook verbetert het ultrabrede formaat de spelervaring in race- en vluchtsimulatiegames. Dit komt doordat de AG405UXC een breder gezichtsveld biedt en daarmee het natuurlijke menselijke gezichtsveld beter nabootst. Spelers zien op deze manier meer van de gamewereld, wat een tactisch voordeel oplevert. Met zijn combinatie van formaat en krachtige functies, is de AG405UXC ontworpen om de spelerervaring in een breed scala aan games naar een hoger niveau te tillen. 

De AG405UXC ondersteunt ook AOC’s intuïtieve G-Menu-software. Hiermee past men gemakkelijk instellingen aan, waaronder de kleur, overdrive en meer gaming-gerelateerde functies zoals Shadow Control, Low Blue Mode, Dial Point en Frame Counter. Verder beschikt de monitor over een lage input lag en Adaptive-Sync-ondersteuning om snelle en soepele game-ervaring te garanderen zonder haperingen en onderbrekingen. 

Bovendien wordt de monitor geleverd met een veelzijdige, ergonomische standaard die in hoogte verstelbaar is (150 mm) en beschikt over een groot kantel- en draaibereik. Dit alles zorgt voor optimale comfort tijdens lange gamesessies. Tot slot beschikt de AG405UXC over een aantal extra functies zoals een USB-C-poort met 90W-voeding, een USB-hub waarmee randapparatuur gemakkelijk aangesloten wordt, en ingebouwde luidsprekers voor een rijke audio-ervaring. 

Prijs en beschikbaarheid
De AG405UXC is later deze maand verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 649,00. 

Link: de officiële website

Bron en foto © AOC