Home Food Eerste volledig verse pizza uit automaat in Den Haag

[video] Eerste volledig verse pizza uit automaat in Den Haag

Locatie Den Haag © Pizzaautomaat.nl

In Den Haag is het vanaf vandaag mogelijk om binnen vier minuten een compleet verse pizza uit de automaat te halen. Er bestaan al pizza-automaten, maar die maken geen gebruik van vers deeg en bakken de pizza’s alleen af. In de automaat van De Rotterdamse ondernemer Kevin de Krieger (27) wordt zelfs het deeg zichtbaar vers bereid met speciale bloem en water en gekneed in de machine. Nadat daar een bodem van is gemaakt worden tomatensaus en door de klant gekozen toppings toegevoegd waarna de pizza in een speciale ingebouwde oven wordt bereid. De koper haalt de pizza vervolgens in een doos uit de automaat. De pizza kan zo snel klaar zijn omdat het deeg al op temperatuur is en de oven een temperatuur van 400 graden heeft en niet hoeft te worden voorverwarmd.

De Krieger (27) bedacht de pizza-automaat om in deze tijd onbemand vers voedsel te kunnen aanbieden. Hij hoopt de komende jaren tientallen automaten te plaatsen bij tankstations, onderwijsinstellingen en andere locaties waar veel voorbijgangers zijn. Daarna wil hij het concept uitbreiden naar het buitenland met eventueel nieuwe type maaltijdmachines. 

Coronacrisis

 De ondernemer kwam eerder in het nieuws omdat hij de Heatbox bedacht, een zichzelf met stoom opwarmende lunchbox die inmiddels Steambox heet. Ook startte hij een initiatief voor ondernemers die buiten de boot vallen met coronamaatregelen. De coronacrisis bracht hem op het idee voor de pizza-automaat. Hij zag dat mensen steeds meer gewend raakten aan vendingmachines. “Door de corona-crisis van de afgelopen 2 jaar, is men steeds meer gewend geraakt aan het gebruik van vendingmachines. Het onbemand kunnen aanbieden van verse maaltijden is belangrijker dan ooit in deze tijd van lockdowns en de wereldwijde voedingstrends, waar verse maaltijden de basis moet zijn.”  

De eerste automaat staat bij Total Jongeneel aan de Stationsweg in Den Haag.

www.depizzaautomaat.nl

Bron en foto © De Pizzaautomaat.nl

Vorig artikelIngelaste uitzending ‘Frontberichten’ over alarmerende situatie zorg
Volgend artikelDe FIA Gran Turismo World Finals worden dit weekend gestreamt.
Ik ben de eigenaar van Planetzone