Home Food Taarten van Abel met gebarentolk Irma Sluis

Taarten van Abel met gebarentolk Irma Sluis

Het VPRO-jeugd programma Taarten van Abel heeft zondag 28 februari twéé bijzondere gasten. Jasmijn van tien maakt een taart voor haar peetoom Gijs die doof is. En gebarentolk Irma Sluis vertaalt de hele uitzending in gebarentaal.

Jasmijn woont met haar twee ‘coole’, horende, broers en haar twee dove ouders. Ze maakt met Abel een taart voor haar peetoom Gijs die het syndroom van Usher heeft. Hij is doof en wordt ook langzaam blind. Jasmijn communiceert met hem via gebaren die ze hem laat voelen in zijn hand. Ze is trots op hem dat hij ook ‘van binnen’ zo sterk is. Jasmijn vertelt ook hoe het is om te leven met twee dove ouders. Gebarentolk Irma Sluis zal de uitzending tolken.

over Taarten van Abel

Bakker Abel (Siemon de Jong) werkt tijdens een openhartig gesprek met een kind samen aan een wel heel persoonlijke taart voor een speciaal persoon. Taboes worden niet geschuwd, en lekker snoepen ook niet! Taarten van Abel werd voor het eerst uitgezonden op 5 januari 2003 en is inmiddels aan het negentiende seizoen begonnen.

over Irma Sluis

Irma Sluis werkt sinds 2001 als tolk Nederlandse Gebarentaal en tolkt in verschillende situaties, waaronder het NOS journaal in de ochtend en avond. Ze werd een nationale bekendheid door het tolken van de persconferenties tijdens de coronacrisis.

de aflevering met Irma Sluis is op zondag 28 februari te zien bij VPRO op NPO Zapp.

Taarten van Abel is elke zondag te zien om 9.45 uur bij VPRO op NPO Zapp.

Bron © VPRO

Foto: Taarten van Abel – Jasmijn, Siemon en gebarentolk Irma Sluis ©VPRO

Vorig artikelMuziekstad afl 2: Nijmegen met Waltzburg, Luwten en Linde Schöne
Volgend artikelGeorgina Verbaan en Jeroen Spitzenberger in nieuw seizoen De regels van Floor
Ik ben de eigenaar van Planetzone