Home TV Nieuws TV NL Zesde seizoen ‘Moordvrouw’ start met langste verhaallijn ooit

Zesde seizoen ‘Moordvrouw’ start met langste verhaallijn ooit

DELEN

moordvropuws6300

Het nieuwe seizoen van ‘Moorvrouw’ begint zondag met het eerste deel van de langste verhaallijn sinds de start van de serie in 2010. Het bloedstollende misdaadverhaal rondom het vastgoedbedrijf ‘Kortooms en Co’ beslaat de eerste drie afleveringen van de politieserie met in de hoofdrol Wendy van Dijk als Fenna. Seizoen zes, bestaande uit tien gloednieuwe afleveringen, is vanaf zondagavond 8 januari 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Wanneer een dode man uit het kanaal wordt gevist, lijkt hij dronken in het water te zijn gevallen. Toch gelooft Fenna niet in een ongeluk en denkt ze dat er meer aan de hand is. Terwijl ze aan deze zaak werkt, heeft ze niet alleen een aantal nieuwe collega’s om zich heen, maar maakt ze ook kennis met de nieuwe teamchef Dries van Zijverden, gespeeld door Ali Ben Horsting. Al snel worden aanwijzingen gevonden in de richting van het vastgoedbedrijf waar verschillende teamleden onder uiterst gevaarlijke omstandigheden undercover op zoek zijn naar bewijzen.

Verhaallijnen over meerdere afleveringen zorgen ervoor dat je meer complexe scenario’s kunt vertellen, volgens Thijs Römer: “We zijn daar vorig seizoen mee begonnen. Het zorgt ervoor dat je als acteur je personage meer kunt uitdiepen. Daarnaast is het meer van deze tijd. De kijker reageert hier erg goed op.”

Verder in het seizoen

Teamleden Fenna, Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi) en Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) werken verder in het seizoen aan uiteenlopende, soms herkenbare, actuele zaken. Zo houden ze zich bezig met de uitbuiting van Poolse arbeidskrachten, krijgen ze te maken met de dramatische gevolgen van de vrijspraak van een badmeester die tijdens een moment van onoplettendheid een klein jongetje heeft laten verdrinken en binden ze de strijd aan met een vlogger die mogelijk betrokken is bij een dubbele moord. Ook ervaren ze de gevaren van online daten en worden ze geconfronteerd met corruptie binnen Justitie.

Tussen de bedrijven door maakt ook Samantha (Mehrnoush Rahmani) opnieuw haar opwachting. Zij werkt inmiddels bij Interne Zaken en laat dit seizoen geen mogelijkheid onbenut om de teamleden het leven zuur te maken. Tot slot is er iemand die Fenna voortdurend in de gaten lijkt te houden en vreemde briefjes voor haar achterlaat. Wie is deze stalker?

Kijker betrokken bij de zaken via RTL XL-app

Dit seizoen wordt de kijker actief betrokken bij het oplossen van de zaken. Speurneuzen kunnen tijdens de uitzending met de RTL XL app meezoeken naar de bad-guys en krijgen allerlei vragen in de vorm van video, 180-gradenfoto’s van de set en meerkeuzevragen voorgeschoteld. Wie de vragen goed beantwoordt, stijgt in rang en kan zichzelf opwerken van agent tot Eerste Hoofdcommissaris. Bovendien maken spelers iedere week kans op een Bose Sound Mini Bluetooth speaker of de hoofprijs: een diner voor twee bij Ron Blaauw, waarbij ze worden gebracht en gehaald in een Mazda 6 auto uit ‘Moordvrouw’.

‘Moordvrouw’ wordt geproduceerd door Endemol Shine Nederland. De scenario’s zijn geschreven door Lex Passchier. Voorgaande seizoenen van ‘Moordvrouw’ trokken gemiddeld 1,7 miljoen kijkers per aflevering.

Moordvrouw

RTL 4, 8 januari 2017 20:00