Home Nieuws Sport Nieuws video: Chaos topduel in Griekse competitie

video: Chaos topduel in Griekse competitie

DELEN

Scheidsrechter: Doelpunt na 2 uur alsnog goedgekeurd…

De wedstrijd tussen de topclubs Paok Saloniki en AEK Athene is in de 89e minuut geheel uit de hand gelopen.

Gewapend

Verassende koploper AEK Athene dat in 2013 nog degradeerde en sinds 2016 weer op het hoogste niveau in de Griekse superleague speelt trof het vandaag niet in Saloniki, de thuishaven van PAOK dat momenteel derde staat in de competitie. In de allerlaatste minuut scoorde de thuisploeg PAOK 1-0 maar werd later afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel. Echter was PAOK het daar niet mee eens. in de 8e minuut van de blessuretijd stormde ook de voorzitter van PAOK, die zelfs gewapend was, het veld op en besloot zijn ploeg van het veld te halen om zo deze wedstrijd te laten staken. Ook diverse supporters kwamen het veld op.

Doelpunt na 2 uur alsnog goedgekeurd

Vervolgens duikt in de Griekse media inmiddels op dat de scheidsrechter na 2 uur alsnog het doelpunt heeft goedgekeurd waardoor AEK weer weigerde de laatste minuut en de eventuele blessuretijd uit te spelen.

Ongeregeldheden

De zaak wordt nu voorgelegd aan de disciplinaire commissie van de Griekse voetbalbond. Die had eerder op de dag PAOK juist drie punten ‘teruggegeven’ die eerder waren afgenomen na ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Olympiakos. De club uit Pireaus heeft momenteel nog -3 strafpunten en Panathinaikos -2.

Het gebeurd regelmatig dat topclubs  PAOK, AEK, Panathinaikos en Olympiakos Pireaus dat de wedstrijden onderling uit de hand lopen. Twee weken nog ging de topper tussen  PAOK en Olympiakos niet door nadat Piraeus-trainer Oscar Garcia kort voor aanvang was geraakt door een uit het publiek gegooide kasserol. De dader, een PAOK-fan, werd een dag later opgepakt.De wedstrijd werd omgezet in een 3-0 overwinning voor Olympiakos waarvan PAOK vandaag dus de -3 puntenaftrek werd ingetrokken.

SFEER VOORAF

Bron afbeelding: Youtube