Home Film nieuws Films NL ‘The Handmaid’s Tale’ exclusief bij Videoland

‘The Handmaid’s Tale’ exclusief bij Videoland

DELEN

We kunnen weer een steengoede serie verwachten op Videoland en wel de meest bekroonde serie van het jaar, namenlijk The handmai’d Tale. Emmy winnaars Elisabeth Moss (‘Mad Men’, ‘Top of the Lake’), Ann Dowd (‘Compliance’, ‘The Leftovers’) en Alexis Bledel (‘Gilmore Girls’) nemen je mee in een sinistere wereld die onwerkelijk, maar tegelijkertijd ook angstig realistisch is. Ook Joseph Fiennes (‘American Horror Story: Asylum’, ‘Shakespeare in Love’), Samira Wiley (‘Orange is the New Black’), Max Minghella (‘The Mindy Project’), Yvonne Srahovski (‘Chuck’, ‘Dexter’) en O-T Fagbenle (‘The Five’) vervullen rollen in deze dramaserie.

Het verhaal

Het verhaal van de serie speelt zich af in de nabije toekomst en is gebaseerd op de klassieke roman van Margaret Atwood. ‘The Handmaid’s Tale’ vertelt over het leven in Gilead, een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar en daalt het geboortecijfer. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen zelfs een nieuwe naam

Eén van die vrouwen is hoofdrolspeelster June (gespeeld door Elisabeth Moss). Na haar gevangenschap krijgt zij de naam ‘Offred’ toegewezen, letterlijk vertaald naar ‘Van Fred’, de naam van haar commandant. Offred is door hem en zijn vrouw tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in een laatste wanhopige poging om de verwoeste wereld te herpopuleren. In deze angstaanjagende samenleving, waar slechts één verkeerd woord het eind van haar leven zou kunnen betekenen, navigeert Offred tussen de commandanten, hun wrede vrouwen en haar mede-dienstmeisjes. Met maar één doel: overleven en haar dochter terugvinden die van haar is afgenomen.

De tiendelige serie is vanaf 3 november in zijn geheel en exclusief te zien bij Videoland.

Bron: Videoland