Home Nieuws Gadgets & Electronica Struggles met jouw deurslot zijn voorbij met het automatische slot van ‘Nuki’!

Struggles met jouw deurslot zijn voorbij met het automatische slot van ‘Nuki’!

DELEN

Als het je ’s avonds niet lukt om je deur te openen, kan dit door 2 redenen komen.

1. Je bent te dronken en steekt telkens de sleutel verkeerd in het slot.

2. Je staat voor de verkeerde deur.

Maar misschien is het ook wel herkenbaar als ik zeg dat het lijkt alsof je tas bodemloos is als je je sleutel zoekt. Dan kan het Nuki Deurslot de perfecte oplossing zijn!

Makkelijk te installeren

Met de 2 meegeleverde Mountings wordt het slot vastzetten heel eenvoudig. Mounting A werkt met 3 schroeven en is te gebruiken op cilinders die 3 tot en met 30mm uitsteken. Mounting B plaats je om de cilinder en werkt een plakstrip. Als de beugel is geplaatst kan je het slot er eenvoudig op klikken.

App

Als het slot is vastgeklikt hoef je alleen nog maar de batterijen in het slot te plaatsen, tot slot installeer je het slot met behulp van een handige Nuki app. De instructies in de app zijn in veel talen beschikbaar en daarom dus ook voor ieder te volgen. In de app worden ook wat gegevens over jouw slot gevraagd, met dat resultaat wordt het elektronische slot dan aangepast op jouw slot.

Gebruik

Het slot is niet alleen te gebruiken met jouw telefoon maar ook met een smartwatch! De werking gaat via een bluetooth verbinding. Als je bluetooth niet zo handig vindt, kan je ervoor kiezen om een Nuki Bridge te kopen, de werking zou dan via een internetverbinding verlopen. Als je liever geen smartwatch of smartphone wilt gebruiken om je deur te openen kan je er ook voor kiezen om een Nuki SmartFob te kopen. Dat is een afstandsbediening die werkt met bluetooth, met een druk op de knop zal de deur zich dan openen.

Bridge

Alleen in de Nuki Combo zit de bridge meegeleverd, deze zal je echt nodig hebben. Zo kan je de deur namelijk ook openen zonder dat je in de buurt bent, mocht er dan iemand thuis komen en de sleutel zijn vergeten, zoals jouw kinderen bijvoorbeeld. Dan kan je vanaf jouw werkplek de deur eenvoudig openen met één klik op de knop via de app. De bridge werkt met wifi en bluetooth. De bridge mag maar maximaal 5 meter verwijderd zijn van het slot, dit heeft te maken met bluetooth.

Veiligheid

Het slimme slot werkt met Bluetooth 4.0 LE (Low Energy) en heeft derhalve geen beschikking over end-to-end-encryptie. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om zelf extra veiligheid te bieden, door het implementeren van symmetrische 256-bits encryptie (Xsalsa20). Deze end-to-end-encryptie tussen de Nuki, de Bridge en de smartphone wordt via het SSL-protocol gecontroleerd. Daarnaast functioneert de Nuki-server enkel als router ook wanneer er firewalls zijn geïnstalleerd op de smartphone of op de WLAN-adapter. Deze server is niet in staat om de gebruikte cryptosleutels te herkennen, en kan dus de bijbehorende data niet ontcijferen.

Daarnaast is het instellen ook heel veilig want als je het slot voor het eerst instelt. Dan moet je het slot instellen met een app, als je het slot dan ingedrukt houdt koppel je jouw telefoon met het slot. Dan kan iedereen toch het slot instellen, bijvoorbeeld als je postbezorger zijn hand door de brievenbus haalt? Nee, je kan namelijk de app instellen dat je nieuwe gebruikers alleen maar kan toevoegen via de app. Toegang verlenen door de knop ingedrukt te houden werkt dus niet meer.

  • Het vergrendelen en ontgrendelen kan eenvoudig gaan met één druk op de knop. Dan heb je mijn postbode verhaal Ook hier is aan gedacht, want ook dit is aan te passen via de app. Het slot alleen vergrendelen en ontgrendelen via de app.
  • Wat nou als de batterijen leeg zijn van het slot? Als het slot leeg begint te raken dan geeft Nuki een melding via de app dat je de batterijen binnenkort moet vervangen. Als je dus te laat bent en het slot reageert niet meer dan heb je wel een probleem. Het slot werkt namelijk inderdaad niet meer als de batterijen leeg zijn. De sleutel thuis laten liggen is daarom dus geen optie!

Functies

  • ‘Lock and go’ wat inhoudt dat het slot automatisch sluit als je de deur achter je dicht doet. De deur afsluiten met een sleutel is dus niet meer nodig. Dit gebeurt als je de knop 2 maal achter elkaar indrukt. Na het indrukken duurt het ongeveer 20* seconden voordat het slot automatisch sluit.
  • Auto Unlock: De deur zou zich automatisch openen als je in de buurt bent van je deur. Wanneer de deur zich automatisch moet openen kan je instellen.
  • Slot ontgrendelen en vergrendelen: Met één druk op de knop of via de app. Je kan de deur ook openen in de app met 1 swipe op je beeldscherm.
  • Tijdelijk toegang verlenen aan bijvoorbeeld oppas of schoonmakers die maar op een dag of een bepaalde tijd toegang hebben op het slot. Zo kunnen zij het slot dus openen zonder dat jij thuis hoeft te zijn of een sleutel moet afgeven.

Updates

Nuki blijft jouw slot verbeteren met jouw hulp. Ze blijven zich ontwikkelen in nieuwe functies om het gebruik eenvoudiger te maken en om het jou het meer naar wens te laten maken. Om te updaten moet je eerst een update downloaden op jouw smartphone, als de update is gedownload verstuur je met behulp van bluetooth de bestanden naar het slot. Het slot zou zich op die manier gaan updaten waardoor je meer kan aanpassen in de app. Zelf heb ik het slot 1x geüpdatet en was behoorlijk tevreden met het resultaat.

  • Lock and go zou standaard sluiten na 20 seconden, door de update kan je dit instellen vanaf minimaal 5 seconden.
  • Auto Unlock. Standaard was het bereik dat je bij de deur moest zijn 100 meter, nu kan je het instellen vanaf 50 meter.

Amazon Alexa

Nuki is het eerste slot in Europa waar je doormiddel van Amazon Alexa het slot spraakgestuurd kan bedienen. Hiervoor moet je de Nuki Skill in de Alexa-applicatie activeren en deze een persoonlijke pincode toewijzen.

Conclusie

Het slot werkt zeker naar behoren en blijft alsmaar verbeteren door de updates. Functies zullen uitbreiden en beter naar wens in te stellen zijn. Wel werkt het openen en sluiten nog wat traag en maakt een lawaaiig geluid.

Positieve punten:

+ Functies blijven verbeteren en uitbreiden.

+ Makkelijk vast te zetten met de montage beugels en een kliksysteem.

+ Geeft vanzelf een melding als de batterijen bijna leeg zijn.

+ Amazon Alexa.

 

Negatieve punten:

– Vergrendelen en ontgrendelen van slot duurt lang en is lawaaiig.

– Kleine fouten in app, je kan bijvoorbeeld zien of de deur open of op slot zit, soms klopt dit niet. Als de deur bijvoorbeeld vergrendeld is zegt de app soms dat hij ontgrendeld is.

– Bridge kan maar maximaal 5 meter van het slot verwijderd zijn.

– Bluetooth werkt niet altijd naar behoren, bereik is ook niet groot.

DELEN
Vorig artikelGloednieuwe trailer Incredibles 2 ( Release: zomer 2018 )
Volgend artikelScoren of 40 dagen zonder seks zitten?
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!