Home Nieuws Gadgets & Electronica Sony komt met nieuwe line-up EXTRA BASS Party Speakers

Sony komt met nieuwe line-up EXTRA BASS Party Speakers

DELEN

Let’s Party!

Sony komt na de succesvolle eerdere Extra Bass speakers nu met het vervolg en wel met SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41 draadloze speakers. Deze modellen hebben een langere batterijlevensduur, kunnen tegen een stootje, bieden leuke DJ functies en produceren een nog krachtige geluid. Daarnaast is er Live Sound toegevoegd.

EXTRA BASS en LIVE SOUND

de bovengenoemde series zijn zeer ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. De Extra Bass sound creëert bastonen waardoor elk feestje tot leven komt en al helemaal met de nieuwe Live Sound technologie. Deze innovatie ontstaat een natuurgetrouwe muziekbelevenis. Feestgangers krijgen het gevoel live aanwezig te zijn bij een concert of festival. Dit wordt mogelijk gemaakt door de DSP (Digital Signal Processor) en hoek waarin de speaker speelt. De combinatie van DSP en africhting van de tweeter zorgen ervoor dat een natuurgetrouw geluid ontstaat. Bij het inschakelen van deze Live Sound modus wordt het geluid zowel verticaal als horizontaal afgespeeld in de ruimte.

Langere batterijduur

De nieuwe speakers zijn beschikbaar in de kleuren rood, zwart , wit en blauw ( XB21 en XB31 komen ook in geel) alle modellen kunnen tegen een stootje dankzij een waterbestendig -en stofvrijdesign met een IP67-waardering. Gebruik op het strand, bij het zwembad of zelfs in de modder is dus geen enkel probleem. Zelfs je speakers afspoelen onder de kraan, of morsen met een drankje kan allemaal zonder dat de speakers zich beschadigd. De nieuwe Extra Bass serie hebben een nog langere batterijduur, de SRS-XB21 van 12 uur en de SRS-XB31 en de SRS-XB41 zelfs  een batterijduur van 24 uur. Deze accu kan tevens gebruikt worden voor het opladen van een smartphone via de ingebouwde USB aansluiting. (XB31/XB41)

Flitsende party lights

Ook in deze nieuwe line-up zijn de populaire discoverlichting uiteraard weer van de partij. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat van de muziek mee gaan geven een ultieme houseparty. De speakers zijn uitgerust met clubverlichting via de leds in wit en alle kleuren van de regenboog. De verlichting is natuurlijk indien gewenst ook uit te schakelen. Bij de XB31 en de XB41 zijn stroboscopen voorzien om een heuse discogevoel te creëren. De speakers kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

Sony Music Center

Deze partyspeakers kunnen worden aangestuurd via de Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze applicatie zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk.  De App biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. De Fiestable App ia als plug-in te downloaden binnen de Sony Music Center en biedt diverse DJ-functies en ineractieve gaming opties aan.  Verbinden gaat overigens makkelijk eenvoudig via de smartphone met een bluetooth of one-toch NFC-connectie. Een draadverbinding via de audio-aansluiting kan uiteraard ook.

Fiestable App

Door de Fiestable plug-in te gebruiken kunnen effecten zoals de verlichting en samples rechtsreeks vanaf de smartphone geselecteerd worden. Laat de speakers het feestje bouwen en vermaak vrienden met de ‘party booster’ functie.In ingebouwde sensoren reageren op aanraking met de vingers vanuit vijf posities op de speakers. De speakers worden gebruikt als instrument en reageren bij aanraking met geluidseffecten en de ingebouwde discoverlichting. Deze toevoeging staat garant voor urenlang plezier en interactiviteit.

Draadloze Party Chain

Een handige functie is de Wireless Party Chain. Met deze toepassing is het mogelijk om tot wel 100 modellen (SRS-XB21/31/41) speakers draadloos met elkaar te verbinden. Zo kan een kamer gevuld worden voor een meeslepende Extra Bass geluidservaring. Of koppel twee spealers van hetzelfde model draadloos aan elkaar via de functie ‘Speakers Add’ voor een kamervullend stereogeluid.

Prijs en beschikbaarheid

De SRS-XB21 is vanaf april 2018 beschikbaar in de benelux voor € 120. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood, blauw en geel

De SRS-XB31 is vanaf april 2018 beschikbaar in de benelux voor € 170. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood, blauw en geel

De SRS-XB31 is vanaf april 2018 beschikbaar in de benelux voor € 230. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en blauw

 Bron: Sony Benelux