Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung onthult ‘The Wall’: ‘s werelds eerste modulaire MicroLED 146 inch TV

Samsung onthult ‘The Wall’: ‘s werelds eerste modulaire MicroLED 146 inch TV

DELEN

Samsung blijft verassen in de wereld van techniek

Naast de IFA in Berlijn is CES, Consumer Electronic Show, dat momenteel in Las Vegas wordt gehouden de grootste Electronica en gadgets beurs waar veel nieuwe producten gelanceerd zullen worden. En uiteraard ontbreekt Samsung daar nooit bij en weer pakken ze uit: Dit keer met een eerste modulaire MicroLED 146 inch tv dat ook ‘The wall’ wordt genoemd. Daarnaast hebben ze diverse andere scherminnovaties zoals de Al-technologie die standaard beeld opschaalt naar een continue stro0m van hoogkwaliteit 8k beeld. Samsung blijft investeren in nieuw televiseschermen

Bij Samsung doen we er alles aan om mensen toegang te geven tot grensverleggende schermen,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio. “’The Wall’ is zo’n scherm. Omdat het scherm is opgebouwd uit modules bepaal je zelf hoe groot je het scherm maakt. En welke grootte je ook kiest, de MicroLED 146 inch TV levert een ongekende helderheid, kleurbereik, kleurvolume en zwartwaarden. Met ’s werelds eerste modulaire MicroLED  TV voor consumenten zetten we een nieuwe stap op weg naar de ultieme kijkervaring.

Eerste modulaire TV met MicroLED
Samsungs “The Wall” trekt zich niets aan van de grootte of de vorm. De minuscule (µm) LED-lampjes stralen zelf licht uit en zijn veel kleiner zijn dan de huidige LEDs. De MicroLED-technologie zorgt ervoor dat het scherm geen kleurenfilters of achtergrondverlichting nodig heeft om meeslepende kijkervaringen te bieden. De MicroLEDs hebben bovendien een langere levensduur en zijn effectiever door de hogere helderheid. Dat bespaart energie. Deze techniek zet de standaard voor de schermen van de toekomst.

Door de opbouw met modules en het randloze design kun je de “The Wall” zo groot maken als je zelf wilt. Het scherm kan meerdere doelen dienen, van een scherm dat een hele muur bedekt tot een scherm in verschillende ruimtes.

Met AI-technologie opschalen naar 8K-beeldkwaliteit
Ook toont Samsung op CES ‘s werelds eerste QLED TV met 8K AI-technologie. Het geheim van AI is dat het content met een standaarddefinitie opschaalt naar een resolutie van 8K. Ongeacht de bron past Al een eigen algoritme toe om zo de resolutie stevig op te krikken. Met de karakteristieke beeldkwaliteit van elke afzonderlijke scene als bron, zorgt de technologie voor een continue, optimale kijkervaring in 8K. Niet alleen beeld wordt geüpgraded, ook audio past de technologie automatisch aan passend bij de content die je op dat moment kijkt, of dat nu een sportwedstrijd of een optreden van je favoriete band is.

Samsung Smart TV’s krijgen Bixby en SmartThings upgrade
Tot slot presenteert Samsung op CES de verbeterde mogelijkheden op de Smart TV line-up van 2018, zowel voor gebruiksgemak als IoT. De toestellen zijn uitgerust met Bixby, SmartThings en Universal Guide.*

Bixby is een intelligente virtuele assistent die reageert op stemcommando’s. Dat vereenvoudigt de bediening van je TV aanzienlijk. Samsungs Smart TV’s van 2018 ondersteunen ook SmartThings, Samsungs IoT-platform. Daarmee ontstaat een gemakkelijkere manier om de televisie te bedienen en synchroniseer je probleemloos met andere apparaten. In de loop van 2018 lanceert Samsung daarnaast Universal Guide, een geavanceerd systeem dat automatisch TV-programma’s en andere content bij je aanbeveelt op basis van je voorkeuren.

* Aanbod aan diensten is afhankelijk van regio / land.
Bron: Samsung