Home TV Nieuws TV BE Roekeloos rijden met nare gevolgen

Roekeloos rijden met nare gevolgen

DELEN

Alloo bij de wegpolitie is een bekend begrip in België , in liefst 32 afleveringen trok Alloo mee met de politie met vele gevolgen. De komende 5 afleveringen zullen alle medewerkers van de wegpolitie en Luc Alloo terugblikken naar de afgelopen 3 seizoenen waar de meest spraakmakende uitzendingen in terug komen.

In de eerste aflevering rijdt Luk naar Turnhout, om met de jonge inspecteurs Yann en Jef na te kaarten over de tijd die ze samen doorbrachten in de politiewagen. Inspecteur Yann maakte een aantal jaar geleden de transitie van godsdienstleerkracht naar politieman: “Ik heb er altijd van gedroomd om bij de politie te werken. Toen ik vijf was, reed ik op de dijk in Knokke in een gocart in de vorm van een politiewagen.” Nu zijn droom is uitgekomen, is hij blij dat ook zijn omgeving een inkijk krijgt in zijn werk: “Ik krijg veel vragen over mijn job. Mensen geloofden vaak niet wat ik vertelde, maar nu het op televisie komt wel.”

Luk peilt ook naar de grootste frustratie bij de politiemannen. En dat is het roekeloze rijgedrag van sommige chauffeurs. Wanneer een dronken man met zijn auto inreed op de vangrail, reageerde Yann verbijsterd, maar was hij vooral gerustgesteld omdat er niemand anders betrokken was bij het ongeval. “Deze chauffeurs vergeten vaak dat ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen, in gevaar brengen. Vaak komen mensen die niet gedronken hebben zwaarder gewond uit een ongeval dan de dronken persoon die het ongeval heeft veroorzaakt.”

Hetzelfde geldt voor overdreven snelheid, vertelt Inspecteur Jef: “Ik vind de boetes voor overdreven snelheid te laag. De chauffeurs brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de andere weggebruikers. Ze denken dat ze de snelheid aankunnen, maar dat is niet altijd zo. En hoe hoger de snelheid, hoe zwaarder de gevolgen bij een ongeval.”

LUK ALLOO BLIKT TERUG OP 3 SEIZOENEN ALLOO BIJ DE WEGPOLITIE, VANAF DONDERDAG 7 DECEMBER OM 21.45 BIJ VTM

Bron: Medialaan België