Home Film nieuws Films BE Transformers: The Last Knight

[Review] Transformers: The Last Knight

DELEN
Mark Wahlberg plays Cade Yeager in TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT, from Paramount Pictures.

We gaan het in deze recensie hebben over Transformers: The Last knight wat alweer de vijfde Transformers film is van regisseur Michael Bay. De kritieken op zijn Transformers films schommelen van heel slecht tot heel goed, maar wat weet hij te brengen met alweer dit 5e deel? Je gaat het lezen in recensie van de jongerensite Planetzone.

Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

Michael Bay heeft laten weten dat Transformers: The Last Knight zijn laatste Transformers film zal zijn en heeft hiermee alles uit de kast getrokken.  Het verhaal begint dan ook gelijk met een sterke opening waarin duidelijk wordt gemaakt dat Optimus Prime niet meer langer op de aarde is om te vechten tegen de Decepticons.

Left to right: Hot Rod and Laura Haddock as Viviane Wembly in TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT, from Paramount Pictures.

De overgebleven Transformers houden zich schuil op planeet aarde omdat ze door de mensheid worden gezien als de vijand. Deze vijand wordt alweer gauw te hulp geroepen als de wereld dreigt te vergaan.

Mark Wahlberg is weer terug als Cade Yeager die de overgebleven Transformers in bescherming neemt en betrokken raakt in de strijd tussen de Transformers en Decepticons. Er zijn ook weer oude bekende opgetrommeld waaronder Josh Duhamel (colonel William Lennox) en John turturro (agent simmons).

Deze twee gezichten kennen wij uit de voorgaande delen waar Agent Simmons net als in dit deel weer zorgt voor de nodige humor. De twee nieuwe gezichten in transformers the last knight zijn Anthony Hopkins en Laura Haddok, waar vooral Anthony Hopkins weer meesterlijke acteerprestaties toont en het verhaal verteld.

Maar het verhaal draait natuurlijk uiteindelijk om de transformerende robots en die zijn in vergelijking met de voorgaande delen volop te zien en aan het vechten.

Left to right: Laura Haddock plays Viviane and Mark Wahlberg plays Cade Yaeger in TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT, from Paramount Pictures.

De film zit dan ook vol actiescènes gezamenlijk met geweldig CGI-animaties wat eigenlijk alleen Michael Bay op zijn best in een film kan verwerken. Deze keer pakt Michael Bay nog grootser uit en denk ik dat de meeste kosten zijn uitgegeven aan explosies. Het is een film waarbij je lichtelijk het verstand op nul kan zetten daar waar je beloond wordt met vele gevechten, sound effecten, prachtige beelden en explosies als afsluiter van elke scene.

Transformers: The Last Knight is dan wellicht qua verhaal vrij dun, maar Michael Bay heeft met zijn ‘laatste’ Transformers film alles uit de kast getrokken waar hij om bekend staat, explosies en special effecten. De film duurt dan wel 155 minuten, maar deze vliegen voorbij door de vele actiescenes.

Als Transformers fan geef ik je geen ongelijk dat het verhaal vrij weinig met de oude comics/cartoons heeft te maken, maar als liefhebber van actiefilms heb ik mijn moment niet verveeld. Transformers: the Last Knight is te verkrijgen op DVD, bluray, bluray 3D en UHD