web analytics

[REVIEW] Jabra Elite 25e


0

Je hoeft je telefoon eigenlijk niet meer aan te raken, als je dat zou willen. De hoofdtelefoon van Jabra (Elite 25 E) kun je gewoon om je nek laten hangen en hij doet het werk. Het enige dat je nog hoeft te doen om bijvoorbeeld een telefoongesprek te starten is op 1 knopje te drukken van het apparaat dat je omhangt en hij belt wie je wilt. Dat doet hij – in het geval van een Apple iPhone – via Siri. Met een ander knopje kun je het volume regelen. En dat bijna een hele dag lang, want de batterij gaat 18 uur mee (opladen duurt zo’n twee uur en gaat via een usb-poort). We hebben het niet exact getimed maar kunnen bevestigen dat je heel wat tijd vooruit kunt.

Het installeren is een fluitje van een cent. Alleen maar op een knopje drukken, waarna er een blauw lampje gaat branden, en de Bluetooth-functie van je telefoon inschakelen. Binnen luttele seconde is er verbinding en kun je aan de slag. Een dikke prima voor het gemak waarmee dit gaat.

Het moet gezegd worden, het geluid dat uit de oortjes komt is dik in orde. Je hoort de muziek perfect en ook de gesprekken klinken helder en goed. Zelfs als je in de wind staat valt het gesprek niet weg en zijn ook jouw woorden aan de andere kant te horen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van zo veel andere hoofdtelefoons. De oortjes zitten daarnaast prettig, ze voelen flexibel aan waardoor je nauwelijks merkt dat ze in je oor zitten. Ook van de band om je nek voel je weinig. Tenzij je een stukje gaat rennen, dan is de band net te hard en valt hij steeds op je. Dat gaat op den duur irriteren, maar als je gewoon loopt is het prima te doen.

Toch moet het gezegd worden dat de band niet heel praktisch is. Je moet namelijk eerst in de gaten krijgen waar de knopjes zitten. Die zie je namelijk niet als je de band om hebt hangen, tenzij je je hele hoofd verdraait maar dat is niet prettig. Dus de eerste tijd ga je maar op je gevoel met je vingers op zoek naar de knopjes. Misschien was het slimmer geweest om de band langer te maken zodat je naar beneden kon kijken en meteen de knopjes zag. Dat is echt een minpunt aan dit product. Je hebt echt gewenning nodig.

Het product is te koop voor net geen 80 euro. Dat is aan de prijs voor als je niet van plan bent de Jabra heel veel te gebruiken. Maar als je juist de hele dag onderweg bent en geen zin hebt om elke vijf seconde je telefoon uit je zak te halen, dan is de Jabra dit dubbel en dwars waard. Spreek wel met jezelf af dat je voordat je op pad even jezelf aanleert waar de knopjes nu precies zitten. Dat voorkomt ergernis voor later.


Ruud M.