Home Releases Prime Video nieuwe releases – oktober 2022

Prime Video nieuwe releases – oktober 2022

© Prime Video

Dit zijn de nieuwe releases van Prime Video voor juli 2022

AJAX: PARELS VAN AMSTERDAM

Vanaf 7 oktober 2022

De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera’s gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Dit heeft geleid tot de documentaire AJAX: Parels van Amsterdam Ajax is de succesvolste club van Nederland. De Amsterdammers zijn in de wereld ook al decennialang bekend om de veel geroemde jeugdopleiding. De drie spelers die de hoofdrol vertolken in de documentaire genoten alle drie hun voetbalopleiding bij Ajax. Zij braken kort na elkaar door in Ajax 1. De documentaire op Prime Video geeft een bijzondere inkijk in hun leven. Gravenberch, Timber en Rensch halen op verschillende momenten Ajax 1, maar moeten vervolgens een dragende kracht in de A-selectie zien te worden. Met unieke beelden achter de schermen is te zien wat erbij komt kijken om als jonge speler je plek te verwerven bij het eerste elftal van Ajax en je vervolgens door te ontwikkelen en succesvol te worden als Ajacied. De documentaire is een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen

CATHERINE CALLED BIRDY


Vanaf 7 oktober 2022

Geschreven en geregiseerd door Lena Dunham 
Gebaseerd op Catherine, Called Birdy door Karen Cushman 
Starring Bella Ramsey, Billie Piper, en Andrew Scott

Het jaar 1290. In het Middeleeuwse Engelse dorp Stonebridge, is Lady Catherine (bekend als Birdy) het jongste kind van Lord Rollo en de Lady Aislinn. Haar speelterrein is Stonebridge Manor, een huis dat, net als de familie, betere tijden heeft gekend. Rollo, die financieel berooid en uiterst hebzuchtig is, ziet voor zijn dochter een uitweg uit de financiële ondergang door haar uit te huwelijken aan een rijke man voor geld en land. Maar Birdy is, net als alle grote tienerheldinnen, temperamentvol, slim en avontuurlijk en bereid om elke huwelijkskandidaat die langskomt op steeds ingenieuzere manieren van zich af te schudden. Haar verbeelding, opstandigheid en diep geloof in haar eigen recht op onafhankelijkheid brengen haar op ramkoers met haar ouders. Wanneer de meest verachtelijke huwelijkskandidaat van allemaal arriveert, worden zij geconfronteerd met de ultieme test van liefde voor hun dochter.

KILLER CAMP


Vanaf 14 oktober 2022

In het door Mediawan’s Skyhigh TV geproduceerde format, zullen 11 bekende influencers uit Nederland inchecken in het Amerikaanse “Camp Pleasant” uit de jaren ’80. Echter, één van hen beraamt een moorddadig plan, waardoor alle deelnemers, in een strategisch kat-en-muisspel  moeten vechten voor hun leven. Terwijl iedereen strijd om de “moordenaar” onder hen te ontmaskeren voor een deel van de geldprijs van 20.000 euro.       Overdag moeten de kampeerders zich een weg banen door een reeks hilarische uitdagingen, terwijl de “moordenaar” probeert hun inspanningen te saboteren en daarbij andere spelers in het proces mee trekt.  Zodra de duisternis valt, wordt iedere nacht een ongelukkige kampeerder op de meest gruwelijke en originele  retro-achtige wijze uitgekozen en “vermoord”, waardoor de aanspraak op de geldprijs wordt verspeeld! 

ALS JE ONS KUNT HOREN


Vanaf 16 oktober 2022

Op 20 oktober 1996 trokken honderdduizenden mensen door Brussel in de Witte Mars. De Belgische bevolking toonde toen massaal haar onvrede, verontwaardiging, zelfs woede over de wijze waarop ons land het dossier van de toen verdwenen en vermoorde meisjes behandelde. Exact een kwarteeuw later blikken we terug op deze historische gebeurtenissen in de vierdelige reeks Als je ons kan horen.

Als je ons kan horen brengt een unieke blik op de gebeurtenissen van toen, met nooit eerder vertoonde archiefbeelden. De VRT en RTBF sloegen hiervoor de handen in elkaar en archivarissen doken in de archiefkasten van beide openbare omroepen en van andere zenders. Uit het gigantische aanbod van archiefbeelden wordt het verhaal gereconstrueerd zoals het toen ervaren werd. Stap voor stap krijgt de kijker informatie zoals de bevolking ze een kwarteeuw geleden ook mondjesmaat kreeg. De beelden spreken voor zich en laten, net als destijds, niemand onberoerd.

Vierdelige documentairereeks die terugblikt op de zaak-Dutroux, intussen 25 jaar geleden.

ARGENTINA, 1985


Vanaf 21 oktober 2022

ARGENTINA, 1985 is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Julio Strassera, Luis Moreno Ocampo, en hun jonge juridische team van ongewone helden in hun David-vs-Goliath strijd. Tegen alle verwachtingen in en onder voortdurende dreiging durfden zij de bloedigste militaire dictatuur van Argentinië te vervolgen. In een race tegen de klok was hun doel om recht te doen aan de slachtoffers van de Militaire Junta.

Geregisseerd door: Santiago Mitre
Scenario van: Santiago Mitre, Mariano Llinás,
Geproduceerd door: Axel Kuschevatzky, Federico Posternak, Agustina Llambi-Campbell, Ricardo Darín, Santiago Mitre, Santiago Carabante, Chino Darín, Victoria Alonso
In de hoofdrollen: Ricardo Darín (The Secret In Their Eyes), Peter Lanzani 

THE PERIPHERAL


Vanaf 21 oktober 2022

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van William Gibson, met in de hoofdrollen Chloë Grace Moretz, Jack Reynor, Gary Carr, Eli Goree, Louis Herthum, JJ Feild, T’Nia Miller, Charlotte Riley, Alexandra Billings, Adelind Horan, Alex Hernandez, Katie Leung, Julian Moore-Cook, Melinda Page Hamilton, Chris Coy, en Austin Rising.

The Peripheral draait om Flynne Fisher (Moretz), een vrouw die de brokstukken van haar gebroken familie bij elkaar probeert te houden in een vergeten uithoek van Amerika. Flynne is slim, ambitieus en gedoemd te mislukken. Ze heeft geen toekomst, totdat de toekomst haar komt halen. The Peripheral is een van meesterverteller William Gibsons oogverblindende, hallucinerende blik op het lot van de mensheid en daar voorbij.

RUN SWEETHEART RUN


Vanaf 28 oktober 2022

Cherie (Ella Balinska) is aanvankelijk wat terughoudend als haar baas erop staat dat ze een van zijn belangrijkste klanten ontmoet, maar is opgelucht en opgewonden als ze de charismatische Ethan (Pilou Asbæk) ontmoet. De invloedrijke zakenman tart de verwachtingen en veegt Cherie van haar voeten. Maar aan het eind van de avond, wanneer de twee samen alleen zijn, onthult hij zijn ware, gewelddadige aard. Aangeslagen en doodsbang vlucht ze voor haar leven en begint een meedogenloos kat-en-muisspel met een bloeddorstige aanvaller die uit is op haar totale vernietiging. In deze spannende thriller bevindt Cherie zich in het vizier van een samenzwering die vreemder en kwaadaardiger is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

THE DEVIL’S HOUR


Vanaf 28 OCTOBER 2022

De serie volgt het verhaal van Lucy, gespeeld door Jessica Raine, die elke nacht wordt gewekt door angstaanjagende visioenen om precies 3.33 uur: het uur van de duivel. Haar achtjarige zoon is teruggetrokken en emotieloos. Haar moeder spreekt tegen lege stoelen. Haar huis wordt achtervolgd door de echo’s van een leven dat niet het hare is. Wanneer Lucy’s naam op onverklaarbare wijze in verband wordt gebracht met een reeks brute moorden in de omgeving, komen de antwoorden die haar al die jaren zijn ontgaan eindelijk in beeld. Peter Capaldi speelt een teruggetrokken zwerver, gedreven door een moorddadige obsessie. Hij wordt het voornaamste doelwit van een klopjacht van de politie onder leiding van de meelevende detective Ravi Dhillon, gespeeld door Nikesh Patel.

Andere geselecteerde premières op Prime Video


Time | 7 oktober | Meer informatie hier
TikTok Boom | 7 October | More information here
Jackass Forever (2022) | 14 oktober | Meer informatie hier
Licorice Pizza | 17 oktober | Meer informatie hier

Bron en foto © Prime Video

Vorig artikelDefinitieve selectie Oranje Futsal voor WK-kwalificatieduel tegen Oekraïne
Volgend artikel#NewOnNetflix Nederland – Oktober