Home Releases Prime Video nieuwe releases mei 2023

Prime Video nieuwe releases mei 2023

© Prime Video

Dit zijn de nieuwe releases van Prime Video voor mei 2023Check alle info!

KLEINKINDEREN VAN DE OOST

Vanaf 4 mei

Daan (30) en Joenoes (32) raakten bevriend als acteurs in speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun grootvaders, die voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout” en de blijvende impact van het koloniale verleden. Wat betekent een verzwegen geschiedenis voor hun toekomst?

© Prime Video

TAKE A CHANCE 

Vanaf 19 mei

Take a Chance biedt een unieke en ongecensureerde blik in het brein van Gert van der Graaf, één van ’s werelds beruchtste stalkers. De film volgt van der Graaf terwijl hij openhartig vertelt over zijn jeugdliefde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en hoe deze liefde uitgroeide tot een obsessie die zijn leven zou beheersen. Met behulp van experts, psychologen, vrienden en de eigen woorden van van der Graaf, onderzoekt de documentaire hoe fanatisme kan leiden tot crimineel gedrag. Take a Chance speelt zich af in de tijd waarin ABBA aan populariteit won en start bij het moment dat van der Graaf op slechts achtjarige leeftijd de muziekgroep ontdekte.  Zijn ontdekking groeide al snel uit tot een obsessie en een diepe liefde voor Fältskog, wat van der Graaf ertoe aanzette om geld te sparen, Zweeds te leren en uiteindelijk naar Zweden te verhuizen om haar te vinden, terwijl ze op het hoogtepunt van haar carrière was. Na verschillende toevallige ontmoetingen gebeurde het onvoorstelbare en wist van der Graaf op de een of andere manier contact te maken met Fältskog. Voor Fältskog eindigde hun verhaal abrupt, maar voor van der Graaf was dit het begin van een lange geschiedenis van stalking en obsessie.

© Prime Video

THE BLOCKCHAIN LIFE

Vanaf 22 mei

In ‘The Blockchain Life’ duiken we in de volgende generatie van het internet: Web3. Deze gedecentraliseerde versie van het web wil van het internet een vrije, onafhankelijke en transparante plek maken. Belangrijke onderdelen van Web3 zijn het gebruik van blockchains en cryptovaluta om een ongereguleerde plek te creëren voor haar gebruikers. Dit nieuwe fenomeen heeft ook deuren geopend om het internet te revolutioneren, met name met de komst van digitale concepten als de Metaverse en NFT’s. Het is tijd voor een wereldreis om te zien hoe de blockchain-lifestyle eruitziet en om erachter te komen wat de digitale toekomst voor ons in petto heeft.

© Prime Video

DE IRT AFFAIRE

Vanaf 22 mei

Hoe kon het gebeuren dat de Nederlandse Staat de grootste drugs importeur werd van de  jaren 90? In de vierdelige documentaireserie ‘De IRT Affaire’ neem je een duik in de  donkere, undercover wereld van het Interregionaal Recherche Team (IRT), een specialistisch politiekorps dat in 1988 werd opgericht om de georganiseerde misdaad in Nederland te bestrijden. Dit prestigieuze politieteam infiltreerde in het criminele milieu waardoor het steeds verder verzeild raakte in onder andere drugshandel. De deltamethode, zoals deze infiltratietechniek wordt genoemd, leidde ertoe dat het politieteam in de jaren 90 zelfs een eigen drugslijn had van Zuid-Amerika naar Nederland. De hoofdpersonen van toen doen in  ‘De IRT Affaire’ hun verhaal over hoe zij in de periode van 1988 tot en met 1993 duizenden kilo’s drugs importeerden om de georganiseerde misdaad te bestrijden.  

© Prime Video

JAMES MAY: OH COOK!

Vanaf 24 mei

Ondanks het feit dat James May geen chef-kok is, bewijst hij dat je geen culinair expert hoeft te zijn om heerlijke gerechten op tafel te toveren. James neemt ons mee op een smakelijke reis door het Verre Oosten, de Middellandse Zee en de plaatselijke pub – alles vanuit het comfort van de keuken van een huishoudkundige deskundige – en deelt heerlijke recepten met ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn. Dit alles zonder de gebruikelijke trucjes die je vaak op televisie ziet.

© Prime Video

AIR

Binnenkort

AIR is de nieuwste film van regisseur Ben Affleck en vertelt het ongelooflijke verhaal van de nauwe samenwerking tussen Michael Jordan en Nike’s opkomende basketbaldivisie. Deze samenwerking was revolutionair en leidde tot het ontstaan van het iconische Air Jordan merk, dat de wereld van sport en hedendaagse cultuur heeft veranderd. AIR volgt de inspirerende en carrière bepalende keuzes van een onconventioneel team dat alles op het spel zette en de vastberaden visie van een moeder die de ware waarde kent van haar zoon zijn immense talent. De film brengt ook hulde aan Jordan’s opmerkelijke basketbalcarrière en zijn status als de grootste aller tijden.

OVERIGE RELEASES OP PRIME VIDEO


OPERATION FORTUNE – 5 MEI 2023

Bron en foto © Prime Video

Vorig artikelFoto’s AJAX – PSV Bekerfinale De Kuip Rotterdam gemend online: Zó kan het ook!
Volgend artikelDesign lover, bingewatcher of (TikTok) keukenprinses: een cadeau voor elke moeder of vader