Home Releases Pathé releases juni 2022

Pathé releases juni 2022

JURASSIC WORLD DOMINION Jurassic World: Dominion ©2021 Universal Pictures International. All rights reserved.

Van Jurassic World: Dominion tot aan Elvis: Pathé biedt in juni voor ieder wat wils

Een nieuwe maand breekt aan, en dat betekent dat er weer genoeg must-see films op het grote doek bij Pathé verschijnen! Juni wordt afgetrapt met de feel-good film Marokkaanse Bruiloft. Lachend de zomer in? Dan zit je goed bij de hilarische Bon Bini Holland 3. Zoek de spanning en actie op met Jurassic World: Dominion. En wie toch al op het puntje van die rode bioscoopstoel zit, kan mee swingen met The King of Rock and Roll in Elvis. Over swingen gesproken, deze maand kunnen muziekliefhebbers ook genieten van de muziekdocumentaire George Michael Freedom Uncut bij Pathé. 

Nu de zomervakantie nadert, kunnen filmfans hun vakantie-voorpret alvast starten door mee op reis te gaan naar Bergman Island. Waan je je liever even helemaal ergens anders? Dan is de bovennatuurlijke horrorfilm The Black Phone de perfecte filmkeuze voor jou. Ontsnappen aan de felle zonnestralen kan deze maand ook met het duistere en eigenaardige Crimes of the Future. En wie zich het liefste helemaal onderdompelt in een donkere filmzaal met sfeervolle, maatschappelijke horror is aan het juiste adres bij Men

Pathé Specials

Pride Night: Swan Song – 1 juni  

Een flamboyante voormalige kapper is nu oud geworden en verblijft in een bejaardentehuis. Wanneer hij ontsnapt om het haar van een overleden vrouw te knippen voor haar begrafenis,  herontdekt hij zijn talent. 

Meer informatie  

Swan Song ©2021 Cinemien. All rights reserved

Opera: Hamlet – 4 & 12 juni  

Een meeslepend hedendaags meesterwerk in The Met, met Neil Armfield, die de première van het werk regisseerde en zijn veelgeprezen enscenering naar New York bracht. 

Meer informatie  

50PLUS: Supernova – 21, 23 & 28 juni  

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet precies de juiste snaar te raken in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.  

Meer informatie  

Music: George Michael Freedom Uncut – 22 juni  

George Michael Freedom Uncut richt zich op de vormende periode in het leven en de carrière van de overleden Grammy® Award-winnaar George Michael. 

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in juni

Marokkaanse Bruiloft – 2 juni  

Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezellenstatus. Met in de hoofdrol Soumaya Ahouaoui en Walid Benmbarek. 

Meer informatie  

Marokkaanse Bruiloft ©2020 Dutch FilmWorks. All rights reserved.

Jurassic World: Dominion (3D, IMAX 2D en 3D, 4DX, Dolby Cinema 2D en 3D, Atmos) – 9 juni  

Jurassic World speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven.  

Meer informatie  

Lightyear – 15 juni (3D)

Dit sci-fi actie-avontuur gaat over het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks.

Meer informatie 

Elvis (IMAX, Dolby Cinema, ScreenX, Atmos) – 23 juni 

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks).

Meer informatie 

Elvis ©2022 Warner Bros. Pictures International Holland. All rights reserved

The Black Phone – 23 juni 

Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar (Ethan Hawke) die hem opsluit in een geluidsdichte kelder. Hier ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen…

Meer informatie

Minions: The Rise of Gru (3D, 4DX, Atmos) – 29 juni  

Deze zomer gaat ’s werelds grootste animatiefranchise terug naar het begin. We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. 

Meer informatie  

Bon Bini Holland 3 – 30 juni  

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland…

Meer informatie

Bon Bini Holland 3 ©2021 WW Entertainment. All rights reserved

Arthouse films bij Pathé in juni

Prithviraj – 2 juni  

De film ‘Prithviraj‘ is gebaseerd op het leven en de heldhaftigheid van de onverschrokken en machtige Samrat Prithviraj Chauhan. Superster Akshay Kumar vertolkt de rol van de krijger. 

Meer informatie  

El Buen Patrón – 2 juni  

In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet. 

Meer informatie  

Crimes of the Future – 2 juni  

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Van regisseur David Cronenberg, en met Léa Seydoux (Blue is the Warmest Color), Kristen Stewart (Spencer) en Viggo Mortensen (Green Book) in de hoofdrol. 

Meer informatie

Bergman Island – 9 juni  

Het Amerikaanse stel Chris en Tony besluiten een zomer lang op vakantie richting het Zweedse eiland Fårö te gaan om aan hun filmscripts te werken. Terwijl de zomer voorbij gaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap. 

Meer informatie  

Men – 16 juni  

Een jonge vrouw (Jessie Buckley) trekt zich na de dood van haar ex-man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt.  

Meer informatie

Men ©2022 The Searchers. All rights reserved.

www.pathe.nl

Bron: Pathé

Vorig artikelDream Village Festival sluit festivalseizoen | start verkoop 1 juni
Volgend artikel[Video] Nieuwe Derbystar Eredivisiebal 2022/2023: ontwerp door voetbalkunstenaar Piro